Zoek je persoonlijke reis:

Minimale aantal dagen: Maximum prijs p.p.: Trefwoord:

Azië


Azië is het grootste continent van de wereld, zowel in oppervlakte als in bevolking. Het is het grootste werelddeel ter wereld. Aan de westkant grenst het aan Europa en Afrika, in het noorden aan de Noordelijke IJszee, in het oosten en zuidoosten aan de Grote Oceaan en in het zuiden aan de Indische Oceaan. In het jaar 2006 telde het continent circa 3,97 miljard inwoners, ofwel 61% van de totale wereldbevolking (6,5 miljard). Azi bedekt met een oppervlakte van 43.810.000 km, 8,6% van de totale oppervlakte van de Aarde en 29,4% van de totale landoppervlakte.

In Azi vind je de grootste variatie in landschappen en natuurwonderen. Er zijn dampende jungles, tropische eilanden, ruig berggebied en hectische, soms futuristische steden. In 50 landen wonen bijna 4 miljard mensen, zeker 60% van de wereldbevolking. In Brunei en de Malediven woont het kleinste aantal mensen, in China en India de meesten. Je vindt hier alle religies, maar overwegend islam, hindoesme en boeddhisme.

Het is het werelddeel van uitersten en tegenstellingen. In India, een van de grootste economien ter wereld, vind je grote armoede zij aan zij met enorme rijkdom. China, met zijn fonkelende winkelsteden Sjanghai en Hongkong, is een van de oudste culturen ter wereld en het toegankelijke Indonesi de grootste islamitische macht ter wereld.

Azi is het continent van duizenden inheemse volkeren en culturen, van koninkrijken, republieken en militaire dictaturen. Azi kent geheimen die misschien wel nooit zullen worden onthuld.
Ontdek het zelf. Op je eigen manier. Met Angeli Travel.

   Kantoor: Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl