Accommodatie:


Accommodaties kunnen verschillen van zeer exclusieve lodges, tented camps, hotels en guesthouses tot standaard lodges of rondavels. Rondavels zijn ronde huisjes met rieten daken. De accommodaties die Angeli Travel gebruiken zijn voorzien van kamers met badkamer met toilet. Vaak hebben accommodaties een zwembad. Angeli Travel streeft naar idyllische en exclusieve plekken waar overnacht kan worden. Vaak liggen accommodaties in mooie stadjes, dorpen, prachtige natuur- en wildgebieden of zelfs aan rivieren.

Archipel:


Een archipel of eilandengroep is een landvorm die bestaat uit een reeks of cluster van eilanden. Archipels bestaan meestal in de open zee.

Ballonsafari:


Een ballonvaart is een unieke belevenis om op een bijzondere manier te genieten van de natuur. In nationale parken of reservaten van Kenia en Tanzania is het vertrek bij het krieken van de dag omdat het wild vroeg in de vroege ochtend het actiefste is, dus stijgt de ballon snel op en vaart ze over indrukwekkende landschappen die rijk zijn aan wild en met mooie spectaculaire vergezichten.

Ballonvaren:


Een ballonvaart is een unieke belevenis om op een bijzondere manier te genieten van de natuur. In nationale parken of reservaten van Kenia en Tanzania is het vertrek bij het krieken van de dag omdat het wild vroeg in de vroege ochtend het actiefste is, dus stijgt de ballon snel op en vaart ze over indrukwekkende landschappen die rijk zijn aan wild en met mooie spectaculaire vergezichten.

Big Five:


De Big Five komt men vaak tegen in (Oost) Afrika. Zij staan voor vijf van de moeilijkst te doden diersoorten die iedereen graag, met wat geluk, voor de lens van zijn camera ziet verschijnen: de olifant, de leeuw, de buffel, de luipaard en de neushoorn.

Boma:


De boma oftewel kraal, is een Afrikaans woord voor een omheining voor bijv. vee, maar boma staat ook voor een afgeschermd buitenrestaurant, vaak met kampvuur! Hier kunnen gasten rustig en veilig dineren, onder de uitgestrekte Afrikaanse sterrenhemel, zonder zelf prooi te worden van het wild.

Bootsafari:


Afhankelijk van het land en het gebied worden bij een bootsafari verschillende vaartuigen gebruikt. Een tocht kan gemaakt worden in een mokoro (uitgeholde boomstam), kano, roei- of motorboot. De bootsafari heeft als doel optimaal te kunnen genieten van het wildleven, van de verscheidenheid aan vogels en van de plantenwereld.

Bosjesmannen:


De San of Bosjesmannen is een verzamelnaam voor verschillende bevolkingsgroepen in diverse landen van zuidelijk Afrika. De San vormden eeuwenlang kleine gemeenschappen van jagers en verzamelaars. De rotstekeningen die ze er maakten worden gezien als de eerste menselijke kunstuitingen.

De trek:


Is de 'migratie' van duizenden dieren, met name wildebeesten, zebra's en gazelles, door het Serengeti en Masai Mara op zoek naar voedsel en water. Deze groep wordt gevolgd door de 'predators', de roofdieren, waaronder leeuwen, hyena's, cheeta’s (en jachtluipaarden). De migratie is een natuurlijk proces, waarbij Angeli Travel slechts een indicatie kan geven waar de migratie zich bevindt.

Europeesche verzekeringen:


Angeli Travel werkt al jaren samen met de Europeesche Verzekeringen voor uw reis- en/of annuleringsverzekering. De Europeesche Verzekeringen biedt de perfecte reisverzekering voor een onbezorgde vakantie. U kunt alle redenen om een vakantie te moeten annuleren meeverzekeren, ook bij last-minute boekingen.

Fly in:


Mocht het rijden over de weg te vermoeiend zijn, of tijd besparen of een moeilijk bereikbaar gebied zijn, dan kan het beste per (klein) vliegtuig gereisd worden. Bijna in elk safaripark is een airstrip aanwezig. Tijdens deze vlucht kan het voorkomen dat er andere reizigers in het vliegtuig plaatsnemen. Het is dus geen privé vlucht.

Flying Doctors:


Angeli Travel raad aan indien men naar Tanzania of Kenia reist een verzekering af te sluiten bij de Flying Doctors. De AMREF Flying Doctors Service verzorgt evacuaties per vliegtuig bij medische noodgevallen en verzorgt ambulancevluchten om patiënten snel tussen medische centra te vervoeren.

Gamedrive:


Een gamedrive heeft als doel om zoveel mogelijk wild te spotten. Het is een tocht door een natuurpark of reservaat. Een gamedrive kan zelf ondernomen worden bij rondreizen met een huurwagen (self-drive) of gamedrives worden aangeboden wanneer de reis gemaakt wordt in een wagen onder begeleiding van een Engelssprekende chauffeur tevens gids. Ook vanuit accommodaties worden vaak gamedrives georganiseerd. De meeste wagens die gebruikt worden tijdens een gamedrive zijn open of hebben een dak wat open geklapt kan worden zodat er staand een goed uitzicht wordt gecreëerd over de omgeving.

Gorilla Permit:


Als men de gorilla's wilt bezoeken in Oeganda of Rwanda dan heeft men een 'Gorilla Permit' nodig. Per gorillagroep worden er dagelijks slechts 6/8 bezoekers toegelaten. De aanvraag dient altijd te gebeuren via een officieel Oegandees/Rwandees reisburo en wordt door Angeli Travel geregeld.

Internationale groepsreis:


Deze internationale groepsreizen bestaan uit een internationaal gezelschap. De reizen kunnen plaatsvinden in een of meerdere landen en kunnen variëren van 2 dagen tot 6 maanden.

Kilimanjaro:


Mount Kilmanjaro is met een hoogte van 5895 meter de hoogste berg van Afrika en Tanzania. Er zijn diverse routes naar de top. Zowel voor beginners en ervaren klimmers een must!

Local payment:


Dit is een bedrag dat contant meegenomen dient te worden en afgegeven wordt aan de gids tijdens uw reis. Deze local payment is voor wisselende kosten zoals toegangsprijs parken etc.

Malaria:


Malaria is een van de meest bedreigende infectieziekten in de (sub)tropen en wordt veroorzaakt door een malariaparasiet. De parasiet wordt overgebracht door een steek van de malariamug. Bescherming met anti-muggenmelk met DEET en medicatie tegen malaria is in diverse gebieden noodzakelijk. o.a. KLM travel Clinic geeft hier omtrent informatie.

Masai:


De Masai is een nomadenstam, ze kennen geen landsgrenzen en zijn vooral woonachtig in Tanzania en Kenia.

Migratie:


De migratie is de 'trek' van duizenden dieren, met name wildebeesten, zebra's en gazelles, door het Serengeti en Masai Mara op zoek naar voedsel en water. Deze groep wordt gevolgd door de 'predators', de roofdieren, waaronder leeuwen, hyena's, cheeta’s (en jachtluipaarden). De migratie is een natuurlijk proces, waarbij Angeli Travel slechts een indicatie kan geven waar de migratie zich bevindt.

Olifantsafari:


Deze spectaculaire vorm van safari is niet overal mogelijk maar als de mogelijkheid bestaat zeker een aanrader. Een tocht op een olifant is minder vermoeiend dan een wandelsafari en er kunnen grotere afstanden afgelegd worden. Voordeel is dat het uitzicht perfect is vanaf de rug van een olifant in verband met de hoogte maar het grootste voordeel is dat het wild gemakkelijker benaderd kan worden omdat de geur van de olifant de geur van de mens overtreft.

PADI:


Leden van PADI, waaronder duikcentra, vakantieoorden instructeurs zijn internationaal gecertificeerd. Tevens staat PADI voor een internationaal duikbrevet, waarbij het overal ter wereld erkend wordt als bewijs van duikvaardigheid en geeft toegang tot duikactiviteiten.

Polynesië:


Polynesië (vele eilanden) is een van de drie grote eilandengroepen in de Grote of Stille Oceaan die samen Oceanië vormen. Ruwweg vormt het een driehoek met Nieuw-Zeeland, Hawaii en Paaseiland als hoekpunten. In totaal zijn er meer dan 1000 eilanden die behoren tot Polynesië.

Prijsindicatie:


Een prijsindicatie is een goede richtlijn van de reiskosten van de genoemde reis en is niet bindend. De definitieve prijs van een reis is afhankelijk van de periode waarin gereisd wordt, de beschikbaarheid ed.

Rondavel:


Een rondavel is een rond huisje met rieten dak en is van oorsprong een originele Zulu hut, maar tegenwoordig voorzien van alle gemakken van deze tijd.

Safari:


Een safari is een jacht-, foto- of filmexpeditie in de Afrikaanse wildernis. Vroeger ging de jager, alleen of vergezeld van inlandse helpers, gedurende een aantal dagen of weken door de bush op jacht naar groot wild. Het is een vorm van sport; als jachttrofee brengt men bijv. de huid van de geschoten roofdieren mee. Nu wordt de term "safari" vooral gebruikt om gamedrives in de Afrikaanse wildparken aan te duiden, waarbij men het groot wild "schiet" met hun foto- of filmcamera's.

Seat in:


Tijdens deze autotocht kan het voorkomen dat er andere reizigers (van een lodge of tentenkamp) bij u in de auto plaatsnemen. Het is dus geen privé vervoer.

Self-drive:


Het zelf rondrijden in een gehuurde auto noemen wij ‘self-drive’. Diverse landen van Afrika lenen zich uitstekend voor het maken van een self-drive rondreis. De wegen en bewegwijzering zijn prima, de benzine is goedkoop en er zijn vele excursies mogelijk. Het zelf rondrijden in Afrika geeft een ultiem gevoel van vrijheid.

Slenk:


Een laaggelegen deel van de aardkorst dat langs een breuk naar beneden gegleden is. Dit gebied wordt langzamerhand opgevuld met erosieproducten van rivieren, die er doorheen stromen. In een slenk komen ook vaak vulkanen en meren voor. De Grote Slenk (beter bekend als de Grote Rift Valley) is een riftvallei, die loopt van Syrië tot Malawi. Landschappelijk is de Rift Valley zeker indrukwekkend.

Souk:


Een souk is een markt en is vaak in de open lucht. In een iets groter dorp of een stadje kan het overdekt zijn. Vele handelaren proberen hun handel te verkopen volgens een marktmethode die heel anders is dan men in Europa gewend is. De prijzen worden door middel van onderhandeling vastgesteld. Afdingen is een 'must'.

Stammen:


Een stam is een groep mensen die op een of andere manier bij elkaar horen. Meestal kan een volk worden onderverdeeld in meerdere stammen. Het zijn van oorsprong onderling verwante families. Het belangrijkste bindende element is de gemeenschappelijke cultuur zoals dezelfde onderlinge taal, religie, dezelfde gebruiken bij ambachten, kunst en bij gemeenschappelijke werkzaamheden als vissen en jagen, landbouw en veehouderij. Het gebruik van deze term in de Afrikaanse context komt voort uit de koloniale periode en dit werkt door tot het heden. Afrikanen gebruiken zelf vaak uit gewoonte het woord stam of ‘tribe’ om zichzelf te identificeren met hun volk.

Tented camp:


Bij een tented camp wordt overnacht in een tent met bedden en inrichting. Zo zijn er zeer luxe tented camps die grote tenten hebben met een eigen bad, buiten douche en toilet maar ook zijn er tented camps die zeer primitief gebouwd. Hier wordt het ultieme safarigevoel, Out of Africa, beleefd.

Visum:


Een visum is een officiële toestemming een land binnen te reizen. In tegenstelling tot een paspoort wordt een visum over het algemeen niet gegeven door het thuisland van de reiziger, maar door het land waar men wil inreizen.

Wandelsafari:


In verschillende nationale parken en reservaten bestaat de mogelijkheid om wandelingen te ondernemen. Wanneer er veel roofdieren of andere gevaarlijke dieren voorkomen zal de wandeling onder begeleiding van een (vaak gewapende) ranger worden gemaakt of onder begeleiding van zeer ervaren Engelstalige gidsen zodat er optimaal genoten kan worden van ervaringen en uitleg over flora en fauna.

Werelderfgoedlijst:


De UNESCO stelt onder andere een lijst van het Werelderfgoed (World Heritage) en een register met belangrijke documenten betreffende de Wereldgeschiedenis (Memory of the World) op. Het Werelderfgoed bestaat uit circa 880 monumenten, zoals natuurerfgoed, monumenten in het cultuurerfgoederen monumenten als een combinatie van beide (dit zijn de zogenaamde "gemengde erfgoederen"). Ook deze lijst staan van bedreigde werelderfgoed, omdat het voortbestaan van deze monumenten in gevaar is.

Zeepark:


Zeeparken in Afrika met de status Nationaal Park hebben vormen één groot natuurgebied. Dit strekt zich vaak uit over vele kilometers langs de kust en ook enkele kilometers zee inwaarts. Vaak zijn er in het gebied vele kleine eilandjes, stranden en mangrovebossen. Meestal is het toegestaan om te snorkelen en te duiken in de prachtige onderwaterwereld. Binnen de zeeparken zijn alle vissen, schelpen en koraal(riffen) volledig beschermd, slechts enkele plaatselijke vissers met een vergunning kunnen binnen het park vissen.

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl