Voor de kust van het Afrikaanse continent liggen een aantal zeer bijzondere eilanden met een grote diversiteit. Angeli Travel heeft de mooiste en meest interessante eilanden van de Indische oceaan geselecteerd: La Réunion, Madagaskar, Mauritius, Seychellen en Zanzibar.


Deze eilanden hebben stuk voor stuk schitterende stranden, vele wuivende palmen, een heerlijke zon en een azuurblauwe oceaan, maar ook de kleurrijke cultuur van de verschillende bevolkingsgroepen met hun rijke geschiedenis. Ook zijn hier de flora en fauna sterk afwisselend. Groot wild komt op de eilanden niet echt voor. Wel juist op de eilanden vindt men vaak heel specifieke fauna terug, die vaak eiland gebonden is, m.a.w. die dus nergens anders voorkomt. Grootste zorg is deze dieren voor uitsterven te behoeden.

Naast het genieten van zon, zee en strand zijn er desgewenst ook excursies op de eilanden te maken. Het reizen op de eilanden verschilt heel wat met bijv. de vaste continenten van Afrika of Latijns Amerika.

De eilanden zijn op diverse manieren te ontdekken: reizen met auto met gids/chauffeur (Madagaskar), of zelf een auto huren (Mauritius) en er zijn er die zelfs te bewandelen zijn, zoals La Réunion. Toch zijn er ook eilanden die minder goed begaanbaar zijn of die uitsluitend geschikt zijn als strandbestemming. Deze informatie is terug te vinden bij de omschrijving van de desbetreffende eilanden. Overigens mag men geen wegen verwachten van Europese kwaliteit , de asfaltwegen zijn vaak in matige tot slechte conditie of zijn piste - of zandwegen. Chauffeurs kennen deze wegen goed.

Op vele eilanden zijn diverse watersportactiviteiten mogelijk zoals snorkelen en duiken. Neem vooral snorkeluitrusting (of check of deze te huren is ter plaatse) en neem een onderwatercamera mee. Ook duikschoentjes komen vaak van pas, schelpjes kunnen scherpe kanten hebben en de waterdieren kunnen steken. Er zijn meerdere duikscholen waar uitrusting gehuurd kan worden en cursussen gevolgd kunnen worden. Verstandig is te kiezen voor duikscholen welke aangesloten zijn bij een organisatie zoals PADI. Indien een PADI brevet reeds in uw bezit is, neem deze dan mee.

Over het algemeen is het klimaat op de eilanden aangenaam warm en zonnig, af en toe afgewisseld met een korte tropische regenbui. Het weer is zelden echt slecht. Het voornaamste verschil tussen de seizoenen op een eiland is het droge en het regenseizoen. Wel moet rekening gehouden worden met de regentijden: Seychellen voornamelijk januari en februari, Mauritius meestal januari t/m april. In de maanden januari t/m april kunnen cyclonen Mauritius en La Réunion teisteren. Het advies is ook om het liefst niet in deze tijden te reizen. Men moet echter niet vergeten dat ook op de eilanden het weerbeeld af en toe van slag kan zijn. Angeli Travel kan dus niet met zekerheid zeggen wanneer regentijden beginnen en wanneer het wel dan niet warm is. Wanneer men dit in gedachten houdt, kan een eventuele teleurstelling voorkomen worden. Kijk voor specifieke eilandinformatie bij de algemene informatie over dat eiland.

Door de romantische uitstraling van deze exotische eilanden, zijn zij ook een uitstekende keuze voor een huwelijksreis. De eilanden hebben een grote keuze aan accommodaties, van eenvoudig hotels tot luxe resorts. Angeli Travel kan een passend reisvoorstel geheel op maat samenstellen.

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl