Voor de kust van het Zuid Amerikaanse continent liggen een aantal zeer bijzondere eilanden met een grote diversiteit. Angeli Travel heeft de mooiste en meest interessante eilanden geselecteerd: Paaseiland, Galápagoseilanden, Fernando de Noronha, Ilha Grande en het kleinere eiland San Blas.


Sommige eilanden hebben een zeer bijzondere cultuur zoals Paaseiland wat bekend staat om de Moai, de monumentale standbeelden en het kleine eiland San Blas voor Panama, waar de Kuna indianen nog geheel volgens een eigen traditie leven. De overige eilanden zijn zeer natuurgericht. De Galápagoseilanden, verspreid rond de evenaar in de Stille Oceaan, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst met wilde dieren als het meest opvallende kenmerk. Fernando de Noronha, een schitterend eiland voor de kust van Brazilië gelegen in de Atlantische Oceaan, staat bekend om de vele dolfijnen en Ilha Grande, gelegen voor de kust van Rio de Janeiro, staat bekend om zijn natuurschoon, waaronder de tropische stranden, weelderige vegetatie en een ruig landschap.

De eilanden zijn op diverse manieren te ontdekken:
Per vliegtuig vanuit Santiago de Chili naar Paaseiland wat ter plaatse per fiets, scooter of te paard kan worden verkend. Vanuit Quito Ecuador met een binnenlandse vlucht naar de Galápagoseilanden en vervolgens met een cruiseboot bezoek aan verschillende Galápagoseilanden. Binnenlandse vlucht naar Fernando de Noronha en boot en/of duikexcursies op zoek naar de dolfijnen. Het ecologische paradijs Ilha Grande is te bezoeken met een speedboot. In het noorden en westen van dit eiland zijn prachtige zandstranden te vinden en het zuiden heeft een ruige kust. De 1000 meter hoge Pico de Papagaio kan beklommen worden en biedt schitterende uitzichten over het eiland. San Blas is te bezoeken met een binnenlandse vlucht vanuit Panama City.

Over het algemeen is het klimaat op de eilanden aangenaam warm en zonnig, maar verschillende eilanden hebben in de regentijden tropische regenbuien. Angeli Travel kan u altijd informeren over de reisperiode.

De eilanden hebben verschillende keuzes aan accommodaties, van eenvoudig hotels tot luxe resorts. Angeli Travel kan een passend reisvoorstel geheel op maat samenstellen.

   Kantoor: Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl