Mozambique


Mozambique ligt aan de Indische oceaan en wordt omringd door Tanzania in het noorden, Malawi, Zambia en Zimbabwe in het westen en Zuid Afrika en Swaziland in het zuiden. Het land is drie keer zo groot als Groot Brittannië en de kust is ongeveer 2500 km lang.

Het klimaat is tropisch tot subtropisch, met een hoge temperatuur langs de kust het gehele jaar door. Het droge seizoen is van april tot september. Het regenseizoen is van december tot maart/april.

Landschappelijk heeft Mozambique veel te bieden. De kust biedt mooie stranden, lagoons en diverse kleine eilandjes, waar de mogelijkheden voor de watersport natuurlijk talrijk zijn. Vanaf de kust het binnenland in vinden we de grasvlakten tot aan de bergen in het noorden en westen. Het wild heeft veel te lijden gehad onder de oorlogen die er gevoerd zijn, maar er wordt alles aan gedaan om dit te herstellen in de diverse parken. Het vogelleven heeft hier gelukkig geen gevolgen van gehad en is zeer de moeite van het observeren waard.

De bevolking is vooral geconcentreerd langs de kust en de vruchtbare vlakten van de 25 rivieren, waarvan de Zambezi de belangrijkste is. De Bantu is de oorspronkelijke bevolking van Mozambique, later zijn hier Arabieren, Indiërs en Portugezen bij gekomen.

De reizen zijn voorbeeldreizen. Ziet u iets wat u aanspreekt, neem dan contact met ons op zodat wij uw wensen kunnen bespreken en samen voor u de perfecte reis op maat kunnen maken.

Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl