NamibiŽ


NamibiŽ is een van de dunst bevolkte landen in de wereld. Het is beroemd om zijn landschappelijke schoonheid. In het noorden grenst NamibiŽ aan Angola, aan de caprivi strook in het noordoosten grenst het aan Zambia en Zimbabwe, aan het oosten aan Botswana en aan de zuidkant grenst het aan Zuid Afrika. De kustlijn is 1524 km lang. Het noordelijke gedeelte van de kustlijn wordt ĎSkeleton Coastí genoemd. Veel schepen zijn hier op weg naar Kaapstad gezonken door de mist. De mist wordt veroorzaakt door de koude Benguela stroming, die er ook voor zorgt dat er planten en dieren in dit extreme gebied kunnen leven. In het oosten van NamibiŽ ligt de Kalahari woestijn, en in het noorden de prachtig groene Caprivi strook.

De bevolking van NamibiŽ is voor 86% zwart, 7% blank en 7% gekleurd. De meeste mensen leven in het noordelijk gedeelte van het land waar meer water is. Er leven verschillende bevolkingsgroepen in Namibie, de interessantste zijn de Herero, de Himba en de San. De Herero vrouwen zijn vaak kleurrijk gekleed, naast deze kleurrijke gewaden dragen ze ook prachtige hoofddeksels.

De Himbaís zijn een nomadisch volk die met hun kuddes door het land trekken, alleen de jongens zorgen voor de grote kuddes geiten en koeien. Deze mensen hebben een indrukwekkende haardracht. De vrouwen smeren een mengsel van geitenvet en oker door hun haar. Als ze trouwen zetten ze een kroontje van dierenhuid op. Zelfs de kinderen van de Himbaís hebben een eigen haardracht, de meisjes hebben 2 staartjes naar voren, en de jongens hebben hun haar in 1 staart naar achter.

De San zijn jagers en verzamelaars, ze hebben een heel aparte kliktaal, Khoisan genaamd. Het zijn meesters in sporen lezen. Ze hebben ook een grote kennis over de planten- en dierensoorten. Voor de jacht gebruiken ze een speciale gebarentaal.

In 1884 werd het merendeel van het kustgebied van Zuidwest Afrika Duits. Dit duurde tot 1919. Zuid Afrika kreeg gedurende de eerste wereldoorlog de controle over het gebied wat nu NamibiŽ is. De Unie van Zuid Afrika ontving van de volkenbond een mandaat in 1920, maar de Verenigde Naties maakten hieraan een eind in 1966 en gaven aan dit gebied de naam Namibia. De invloed van Zuid Afrika in dit gebied is echter nog zeer groot. NamibiŽ is de grootste producent van diamanten ter wereld en heeft tevens de grootste uranium mijn. In Tsumeb ligt een mijn waar meer dan 100 verschillende mineralen worden gedolven.

NamibiŽ heeft een subtropisch klimaat. De zomers in het binnenland (van oktober tot april) zijn warm en heet met koele nachten. De zomer is tevens het regenseizoen, de regen valt in het noorden en noordoosten van het land. Het beste seizoen voor het bezoek van de wildparken in de centrale - en noordelijke regio's is in de winter (van mei tot september), wanneer het overdag warm is en 's nachts koel.

Het bekendste nationaal park van NamibiŽ is Etosha Nationaal Park. Dit bestaat voor een groot deel uit een zoutpan, die ongeveer 130 km lang is en 50 km breed. Het is een mooi park om dieren te Ďspottení zoals oryx, leeuwen, zebraís en giraffen.

De reizen zijn voorbeeldreizen. Ziet u iets wat u aanspreekt, neem dan contact met ons op zodat wij uw wensen kunnen bespreken en samen voor u de perfecte reis op maat kunnen maken.Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl