Oeganda


Oeganda, eens "De parel van het Britse rijk" in Oost Afrika, is een van de mooiste landen van dit continent. Een zesde gedeelte van het gebied is bedekt met water. Langs de westelijke grens ligt een van de hoogste bergketens van Afrika, de beroemde "Mountains of the moon". De inwoners van Oeganda beweren dat de bronnen van de Nijl gelegen zijn te Jinja op de plaats waar deze rivier het Victoriameer verlaat. Oeganda kan werkelijk een land van meren worden genoemd. Bijna eenderde van het land is bedekt met water. Het Victoria meer, het grootste meer in Afrika, beheerst de zuidelijke grens van het land terwijl de Edward en Albert Meren de westelijke grens van het land uitmaken.

De mensen hebben in het algemeen een goede opleiding genoten en Engels is, net zoals in Kenia, de voertaal. De godsdiensten zijn het Christendom en de Islam. In de 18e eeuw was het Bagandan rijk het machtigste rijk in deze regio; het werd een Brits protectoraat in 1893 en verkreeg onafhankelijkheid in 1962. Er heeft in dit land veel onrust geheerst gedurende de laatste 15 jaar. Desondanks is de bevolking een van de vriendelijkste van dit continent.

Het klimaat in Oeganda is gelijk aan dat van Kenia, behalve dat er in Oeganda het hele jaar door wat regen valt. Het regent wat meer in mei en in de maanden oktober en november. De gemiddelde temperatuur bedraagt 25ºC. met een laagste temperatuur van 18ºC en een hoogste temperatuur van 30ºC.

Dit land was eens een land rijk aan wild, maar veel hiervan is gedood tijdens de regering van Idi Amin en tevens tijdens de oorlog die werd gevoerd om van hem verlost te worden. De wildpopulatie herstelt zich echter langzaam. Oeganda staat bekend om zijn berggorilla's en chimpansees. Een bezoek aan deze dieren is zeer beperkt mogelijk en moet derhalve ruim van te voren worden besproken.


Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl