Botswana


De diamant van Afrika

Botswana is een land van contrasten en opvallende schoonheid en is ongetwijfeld een van de meest opwindende vakantiebestemmingen. Botswana grenst aan Namibië, Zimbabwe, Zambia, Angola en Zuid-Afrika. Het grootste deel van het land wordt bedekt door de Kalahari woestijn, savanne en grasland. De oppervlakte van Botswana is bijna 600.000 vierkante kilometer. Botswana is daarmee ongeveer 16 keer zo groot als Nederland.

De oorspronkelijke bewoners van dit land zijn de Bosjesmannen ook wel San genoemd. Traditioneel zijn zij jagers en nomaden, maar nu leven nog slechts enkele duizenden op deze manier in de Kalahariwoestijn. Vee is het belangrijkste teken van welvaart en prestige.

In het algemeen is het land vlak, het hoogst gelegen punt is ongeveer 1100 m. De bevolking heeft zich voor 85% geconcentreerd in het oostelijk gedeelte van het land waar water is. Het regenseizoen is van oktober tot april waarbij de hevigste regens in december en januari vallen. De gemiddelde temperatuur in januari (een zomermaand) varieert van maximaal 35 graden tot minimaal 20 graden. De winter brengt een bijna wolkenloze hemel. De winter temperaturen (juli) variëren van maximaal 25 graden tot minimaal 8 graden Nationale parken en reservaten beslaan 17% van de oppervlakte van dit land. Chobe Nationaal Park en Moremi Wild Live Reservaat behoren bij de beste wildparken van dit continent. De Okavango Delta is de grootste binnenlands gelegen delta van de wereld. Dit "Water in de woestijn" fenomeen heeft zich ontwikkeld tot een uniek en fascinerend ecosysteem en is derhalve een bezoek meer dan waard.

Bezienswaardigheden van Botswana zijn: Chobe Nationaal Park, Chobe Rivier, Kalahari, Kasane Forest Reservaat, Khama Rhino Sanctuary, Khwai rivier, Kubu Island, Makgadikgadi, Mapungubwe Nationaal Park, Maun, Moremi Wildlife Reservaat, Ngepi, Nxai Pan Nationaal Park, Okavango Delta, Savuti, Victoria Falls.

De reizen zijn voorbeeldreizen. Ziet u iets wat u aanspreekt, neem dan contact met ons op zodat wij uw wensen kunnen bespreken en samen voor u de perfecte reis op maat kunnen maken.


Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl