ZimbabweAngeli Travel heeft momenteel geen voorbeeldreizen naar Zimbabwe. Wel wordt Zimbabwe in combinatiereizen aangedaan. Dit betreft dan voornamelijk een bezoek aan het plaatsje Victoria Falls met de beroemde watervallen.

Zimbabwe (voorheen Rhodesië) is een land gezegend met goede landbouwgrond, mineralen in overvloed, een mooi en gevarieerd landschap en fraaie wildparken. Zimbabwe werd officieel onafhankelijk op 18 april 1980. Het wordt omringd door Mozambique in het oosten, Zambia in het noorden en Botswana en Zuid Afrika in het zuiden. Omdat Zimbabwe ten zuiden van de evenaar ligt zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die in Nederland, namelijk zomer met kerstmis en winter van mei tot augustus. De temperaturen die genoemd worden gelden voor de voornaamste centra, men moet zich realiseren dat het over het gehele jaar aanzienlijk warmer is in de lager gelegen gebieden.

In de winter zijn de dagen over het algemeen droog en zonnig met gemiddelde temperaturen van 15ºC tot 20ºC. In de zomer 25ºC tot 30ºC overdag en de heetste maand is oktober, wanneer het kwik vaak de 32ºC bereikt. Het regenseizoen is van november tot maart. Het grootste gedeelte van Zimbabwe bestaat uit een centraal gelegen plateau, 915 tot 1.220 meter boven de zeespiegel. Dit plateau strekt zich uit van het zuiden tot het noorden met een bergachtig gebied in het oostelijk grensgebied met een hoogte van 1.830 tot 2.240 meter. De Zambezi rivier stroomt langs de noordwestelijke grens, de Limpopo rivier langs de zuidelijke grens.

De belangrijkste etnische groepen zijn de Mashona en de Matabele. 25% van de bevolking is Christelijk, 24% traditioneel en 1% Hindu of Moslim. 50% van de bevolking is syncretisch en hangt verschillende geloven aan. De Engelse taal wordt door de helft van de bevolking verstaan. De spreektaal is Engels, andere talen zijn Shona en Ndebele. Zimbabwe heeft voortreffelijke en goed onderhouden parken en reservaten, met Victoria Falls als eerste attractie. Hwange is het grootste en mooiste park van het land gevolgd door Mana Pools en Matusadona Nationaal Park.

De reizen zijn voorbeeldreizen. Ziet u iets wat u aanspreekt, neem dan contact met ons op zodat wij uw wensen kunnen bespreken en samen voor u de perfecte reis op maat kunnen maken.


Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl