Treinreizen


Reizen door een van de mooiste landen van Zuidelijk Afrika is al een gebeurtenis op zich, een treinreis door deze landen is helemaal een beleving. Het is een ontspannen manier reizen en unieke ervaring. Treinreizen zijn uitermate populair en moeten om deze reden lang van tevoren gereserveerd worden. Net als een bootcruise, bieden deze treinreizen alle vooruitzichten voor een heerlijke vakantie en is alles onder een dak: vervoer, accommodatie, maaltijden, recreatie en excursies. Voordeel is dat de koffers maar een keer in- en uit gepakt hoeven te worden. Afhankelijk van de reisperiode is het mogelijk dat de treinreis in omgekeerde volgorde uitgevoerd wordt.

Angeli Travel adviseert:

Rovos Rail, de "Pride of Africa"
Deze zeer luxe 5* trein heeft zijn thuisbasis in de stad Pretoria. Het is een van de meest luxueuze treinen ter wereld. De gasten aan boord beleven een indrukwekkende combinatie van 5-sterren luxe afgewisseld met fascinerende landschappen van Afrika gecombineerd met romantiek en sfeer uit lang vervlogen tijden. De wagons die stammen uit de dertiger jaren zijn liefdevol gerestaureerd en omgebouwd. Rovos verzorgt voornamelijk 2 daagse (naar George) of 3 daagse reizen aan naar onder andere Kaapstad, Durban en de Victoria Falls. Rovos Rail biedt ook een 9 daagse golf met safarireis. Naast deze vaste reizen zijn er reizen met Rovos Rail te maken, welke een exclusief karakter hebben, zoals de reis door:
- Namibië, uitsluitend in mei, 7 daagse tour
- Collagetour, uitsluitend in mei en juni, 9 daagse tour
- Dar Es Salaam tour, uitsluitend in juli, 14 daagse tour
De reizen met Rovos worden ook in omgekeerde volgorde uitgevoerd.

Blue Train
De superluxe en wereldbekende Blue Train loopt als een "blauwe ader" door het Afrikaanse landschap vanaf het vertrekpunt Pretoria naar Kaapstad (en omgekeerd). De Blue Train staat bekend om kwaliteit en service van een vijfsterrenhotel. Wat er verwacht mag worden zijn culinaire maaltijden in smaakvol ingerichte restauratiewagon, luxe tot zeer luxe suites voor overnachting. De trein bezit ook over een observatie coupe, waarbij genoten kan worden van het prachtige zicht op het voorbij trekkende landschap.

Shongololo Express:
De comfortabele treinreizen met de Shongololo Express bieden een verbazingwekkend kijk op Afrika's internationaal gezien beroemde gebieden. Terwijl de trein het Afrikaanse landschap doorkruist is het genieten van het afwisselende landschappen, culturen en kustlijnen van deze kleurrijke landen. In principe rijdt de trein 's nachts, als de gasten slapen, ontbijt op een volgende bestemming waarna overdag excursies met busjes gemaakt worden. De reis is op basis van halfpension. De busjes reizen met de trein mee. Naast de keuze uit excursies die inclusief zijn, is er vaak nog keuze uit optionele excursies. Deze zijn niet inbegrepen in de prijs en dienen terplekke gereserveerd en betaald te worden. De sfeer van de trein is gemoedelijker en ongedwongen dan reizen met Rovos Rail, voor diegene die niet om deze luxe geeft, maar wel van treinreizen houdt, zal de Shongololo Express een geweldige ervaring zijn.


Bekijk uitgebreide landinformatie

Uitgebreide landinformatie:


Algemene landinformatie Veiligheid Nuttige links
   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl