Zuid-Afrika


Zuid-Afrika heeft als bijnaam: de Regenboognatie. Een van de reden hiervoor is de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur.

Zuid-Afrika is een prachtig vakantieland, er is veel te beleven voor jong en oud! In Zuid-Afrika kan men: ademloos genieten van het natuurschoon in de nationale parken en privé reservaten met het vele wild dat hier voorkomt, op zoek naar de Big Five, ervaren dat luxe ook betaalbaar kan zijn, verwarmd worden door de vriendelijke inwoners, cultuur opsnuiven, proeven van de bekroonde wijnen, watertanden van de heerlijke maaltijden, relaxen op een van de vele prachtige stranden, zich klein voelen door de overweldigende bergen, het ritme volgen van de Afrikaanse trommel; de wijn-, panorama en tuinroute! Kortom Zuid-Afrika heeft teveel om op te noemen.

Zuid-Afrika is een groot land en verdeeld in negen provincies, die allemaal hun eigen bijzondere eigenschappen hebben. Daarom is het eigenlijk ook niet mogelijk om in een vakantie Zuid Afrika te doen. De facetten van dit land zijn zo divers dat men rustig een aantal malen naar dit fantastische land mag reizen om zodoende uit te vinden wat Zuid Afrika inhoudt.

De wildparken, reservaten en toevluchtsoorden voor wild in Zuid Afrika zijn zeer goed georganiseerd en worden goed onderhouden. Het meest bezochte wildpark van Zuid Afrika is het Kruger Nationaal Park en vlak daarna komen de privé reservaten die aan de westelijke grens hiervan liggen.

De bijnaam: de Regenboognatie. is ook ontstaan door de mix van talen, culturen en de diversiteit van mensen van verschillende etnische afkomst die hier gebroederlijk naast elkaar leven. Er leven naar schatting 44 miljoen mensen, waarvan 5 miljoen blank is. De overgrote meerderheid van de bevolking is "zwart" en bestaat uit verschillende inheemse volkeren, ieder met hun eigen taal. De grootste inheemse groepen zijn de Zulu's en de Xhosa. Ndebele, Noord Sotho, Zuid Sotho, Swazi, Tsonga, Tswana en Venda zijn talen die door meer dan een miljoen mensen wordt gesproken. De San (Bosjesmannen) en de Khoi-Khoi zijn in de minderheid.

Op vakantie in Zuid-Afrika merkt men al snel dat de afstanden groot zijn, daarom heeft men voor lange afstanden binnenlandse vluchten tussen de grote steden. Zoals Kaapstad en Johannesburg. Zuid Afrika is heel goed zelf te bereizen, zowel met auto (self-drive) of trein.

Er wordt natuurlijk ook Zuid Afrikaans gesproken dat voor vele Nederlanders goed te volgen is, indien rustig gesproken. Ook met Engels kan men zich hier uitstekend redden.

De reizen zijn voorbeeldreizen. Ziet u iets wat u aanspreekt, neem dan contact met ons op zodat wij uw wensen kunnen bespreken en samen voor u de perfecte reis op maat kunnen maken.


Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl