Zambia


Zambia is een groot land, even groot als Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Hongarije tezamen. Het land heeft een oppervlakte van 750.000 km² en ligt in het tropisch gedeelte van Centraal Afrika op een tamelijk hoog plateau, ongeveer 1300 meter boven de zeespiegel. Het klimaat is gematigd met een lage vochtigheidsgraad. Zambia ligt ingesloten tussen acht andere landen en heeft veel meren en rivieren met mooie stranden en mogelijkheden voor watersporten. De weinige toeristen die dit land bezoeken genieten met volle teugen van de nog onbedorven natuur. Rijk aan wild en met prachtige natuurparken biedt Zambia de verwende safariganger datgene wat in andere Afrikaanse landen in veel mindere mate nog te vinden is. Op safari gaan in Zambia is een unieke gebeurtenis.

In Zambia kan men een worden met de wildernis door deel te nemen aan de wandelsafari's, de grote trekpleister van deze parken. Hoewel gelegen in een tropisch gebied, biedt het plateau een gematigd klimaat waardoor Zambia de bijnaam "The airconditioned state" ten volle verdient. Er zijn drie uitgesproken seizoenen. Van mei tot augustus koel en droog, van september tot november warm en droog en van december tot april warm en vochtig. In oktober, de warmste maand van het jaar, is het erg heet in de valleien van de Zambezi en rond de Luangwa rivier. Uitsluitend in het vochtige seizoen is er een waarneembaar vochtigheidsgehalte.

Zambia heeft 19 geregistreerde wildparken en 34 Game Management Area's rondom deze parken, waardoor Zambia 32% van zijn totale oppervlakte besteedt aan het in stand houden van wild. Er zijn echter ook een aantal parken en wildgebieden die niet voor het publiek toegankelijk zijn.

De reizen zijn voorbeeldreizen. Ziet u iets wat u aanspreekt, neem dan contact met ons op zodat wij uw wensen kunnen bespreken en samen voor u de perfecte reis op maat kunnen maken.


Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl