Ethiopië


Bij Ethiopië denkt men eigenlijk niet meteen aan vakantie. Wij associëren het land eerder met broodmagere mensen, dorre vlakten en oorlog. Maar dat beeld klopt niet. De Ethiopische beschaving is eeuwenoud, het christendom arriveerde hier eerder dan in de rest van de wereld. Ook is Ethiopië het enige land in Afrika dat nooit werd gekoloniseerd. Het kent een eigen alfabet en kalender. Voor veel Ethiopiërs is dit alles onlosmakelijk verbonden met hun identiteit.

Noem Ethiopië maar een culturele verzamelplaats. Het land beschikt over kerken met een schat aan religieuze voorwerpen, rotsschilderingen, archeologische schatten, fortificaties, islamitisch erfgoed en vele paleizen. Getuigen zijn de eeuwenoude rotskerken in Lalibela, de kastelen in Gondar uit de 16e eeuw, de eeuwenoude kloosters in en rond Lake Tana en de tempel in Yeha.

Ethiopië heeft een zeer jonge en explosief groeiende bevolking. De bevolking groeide van 33,5 miljoen in 1983 tot 78 miljoen in 2008. Er wonen ruim tachtig verschillende kleurrijke volkeren en stammen ieder met zijn eigen cultuur en religie. De meest bekende stammen zijn o.a. Mursi, Karo, Konso, Hamer, Dorze, Atar en Surma.

Het landschap bestaat uit onherbergzame bergketens, vruchtbare hoogvlakten, savannen, woestijnen en heeft grote rivieren. De flora is heeft zich wonderwel aangepast aan de hoogtezones en groeien op vele plaatsen uitbundig. Ethiopië telt meer dan 800 vogelsoorten en heeft diersoorten die nergens elders op de wereld voorkomen, zoals Ethiopische wolven, de Gelade baviaan, de Simien vos en de Walia steenbok.

Het land is wat toerisme betreft sterk in opkomst, maar is nog in een ontwikkelingsfase daardoor is het land niet altijd even gemakkelijk te bereizen. Het is ook kennismaken met een van de armste landen ter wereld wat met zich meebrengt dat naast indrukwekkende, interessante en mooie dingen er ook schrijnende dingen waarneembaar zijn. Reizen in Ethiopië is een bijzonder avontuur met zijn eigen aantrekkingskracht. De infrastructuur is in ontwikkeling, de voorzieningen zijn over het algemeen niet optimaal maar de bevolking is puur en vriendelijk en vergoeden alle ongemakken.

De reizen zijn voorbeeldreizen. Ziet u iets wat u aanspreekt, neem dan contact met ons op zodat wij uw wensen kunnen bespreken en samen voor u de perfecte reis op maat kunnen maken.


Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl