MUZIEK GROEPSREIS NAAR CUBA met Angeli


, 11 Dagen

Reiscode: muziek rondreis Cuba


BIENVENIDO EN CUBA

Cuba is een fascinerend eiland boordevol bezienswaardigheden. Zo heeft Cuba imposante bergketens met bossen en valleien, indrukwekkende suiker- en tabaksplantages en schitterende stranden. Maar ook prachtige historische steden en oude dorpen met een Afrikaans erfgoed. Cuba heeft buiten deze bezienswaardigheden en natuur nog iets heel belangrijks te bieden namelijk… MUZIEKEen 12 daagse muziek groepreis naar Cuba:
op stap met Angeli!
Vertrek 30-09-2013

Angeli is een reuze liefhebber van muziek en heeft besloten muziekreizen te organiseren die ze persoonlijk gaat begeleiden.
Op de laatste dag van september 2013 vertrekt deze zeer unieke muziek groepsreis naar Cuba. De reis is samengesteld om zoveel mogelijk te genieten van en kennis te maken met verschillende soorten Cubaanse muziek. Daarnaast wordt er interessante informatie verstrekt over de cultuur en de geschiedenis van het eiland en kennis gemaakt met de lokale bevolking die de groep zeker de Salsa gaat leren dansen. Buiten de met zorg uitgezochte accommodaties, zal er tijdens deze reis ook een overnachting plaats vinden in ‘ casas particulares” bij de lokale bevolking en worden verschillende maaltijden geproefd in bijzondere ‘Paladors’ privé-restaurantjes die meer en meer opkomen met verrassende culinaire hoogstandjes. Dit maakt de reis zeker speciaal, net als de gerechten die daar geserveerd worden. De liefde voor het eiland en de producten, maar ook de gastvrijheid zijn een kenmerk van Cuba en de authentieke muziek loopt hier als een rode draad doorheen.


Wederom een reis om van te smullen!


30.09 Dag 1 Havana
Aankomst in Havana en transfer naar hotel Raguel gelegen aan een rustig straatje midden in het oude stadgedeelte (Havana Vieja). In checken in het hotel. Deze dag vrij om bij te komen van de lange vlucht. In de avond een wandeling naar het Palador Iwan Gusto om de Cubaanse gastvrijheid te ‘proeven’ en kennis te maken met een eerste live-optreden van een muziekgroep.
Na het diner kan er nog een afzakkertje genomen worden in de ’Ritz’ van Havana: restaurant bar Floridita, waar de bekende Ernesto Hemmingway de nodige glaasjes Daiguiry dronk.
Overnachting in hotel Raguel

Hotel Raquel
Hotel Raguel ligt op een unieke locatie midden in het oude stadsgedeelte van Havana en dichtbij verschillende bezienswaardigheden.

01.10 Dag 2 Havana
Na het ontbijt in hotel Raguel vertrek met Coco-Taxi’s (een zeer bijzonder vervoermiddel namelijk overdekte fietsbakjes waarin twee personen kunnen plaatsnemen) om de stad Havana te verkennen. Bijzondere en unieke plaatsen worden bezocht, vooral plaatsen waar niet altijd veel toeristen komen zoals:

De Cubaanse winkel
Bezoek aan een Cubaanse bonnenwinkel, waar mensen hun distributiebonnen kunnen inleveren voor de weinige goederen die verkrijgbaar zijn.

Een Groenten- en Fruitmarkt
De markt waar boeren hun producten kunnen verkopen, nadat een bepaald deel al is afgegeven aan de staat. De wijze waarop de mensen hier met hun producten omgaan, is hartverwarmend. Het is een extra bron van inkomsten en daarom besteden de boeren veel zorg aan het zo mooi mogelijk uitstallen van hun koopwaar.

Standbeeld van John Lennon
Heel verrassend is het mooie bronzen beeld van John Lennon zittend op een bankje. Dit beeld staat in een park en is door Fidel Castro zelf onthuld als groot bewonderaar van de Beatles. Een stokoude bewaker past iedere dag trouw op de bril van John Lennon die al meerdere malen door kunstverzamelaars is gestolen.

Cementario de Christóbal Colon
Eén van de mooiste begraafplaatsen ter wereld, vol legenden en verhalen.Tuffend in de Coco-Taxi’s langs het plein van de Revolutie, het Capitolio en als afsluiting naar een Rummuseum.
Lunch ( voor eigen rekening) wordt genuttigd in het bekende La Bodeguita del Medio waar iedere dag leuke muziekbandjes optreden.

Na de lunch wandelend met Angeli door de oude stad ‘Habana Vieja’ van Havana. Dit deel krijgt door restauratie steeds meer zijn oude charmes terug van vroeger met de mooie pleinen, de koloniale paleizen, de restaurants en de terrasjes.
De wandelling gaat naar het ‘Plaza de la Catedral’ met de prachtige San Cristóbal kathedraal. Aan het plein ligt ook het ‘Palacio de los Margueses de Aguas Claras’ uit de tweede helft van de 18de eeuw (tegenwoordig is het een restaurant). Tegenover dit gebouw ligt het ‘Palacio de los Margueses de Arcos’ ook uit de 18de eeuw. Het ‘Museo del Arte Colonial’ ligt aan de overkant van de kathedraal. Vervolgens gaat de weg door de oude binnenstad naar de ‘Plaza de Armas’. Buiten de vele gebouwen heeft dit plein een bijzondere boekenmarkt waar veel nieuwe maar ook oude boeken worden verkocht.
Op de ‘Plaza de San Francisco’ tenslotte is het interessant het vroegere klooster te bezoeken (nu museum). Vanuit de klokkentoren kunnen prachtige foto’s gemaakt worden van de oude stad.
Tijd om op het ‘Plaza Vieja’ een biertje te drinken in het bierhuis, de ‘Factoria Plaza Vieja’. Na de wandeling terug naar hotel Raguel.
In de avond een korte wandeling naar het ‘Conde de Villanueva del Habano’ voor een diner op de binnenplaats met Cubaanse live-muziek.
Overnachting in hotel Raguel.

02.10 Dag 3 Havana – Santiago de Cuba
Na een vroeg ontbijt transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Santiago de Cuba. Aankomst en transfer naar hotel ‘Casa Grande’ het enige koloniale hotel gelegen in de oude stad aan het ‘Pargue Céspedes’ waar ook het stadhuis, de ‘Ayuntamiento’ gelegen is. Op het centrale balkon van het stadhuis heeft Fidel Castro op 1 januari 1959 zijn eerste toespraak gehouden. De eerste Salsa les wordt aan de groep gegeven in de lokale dansschool, op steenworp afstand van het hotel. Na de intensieve dansles en het leren van de eerste Salsa-passen, wordt er geluncht in Palador ‘La Juliana’.

Na de lunch ( voor eigen rekening) naar de ‘Casa de la Trova’ om te genieten van optredens van bekende en nog onbekende Cubaanse muzikanten. Een uniek huis vol muziek, dans, foto’s en schilderijen. Het huis is opgericht door de grootvader van ingenieur Elio Torres Gonzalez. Elio is ook een bekende componist en heeft zijn eigen band, de ‘Septeto Sol y Son’. Hij treedt veel op in Casa de la Trova en zal zeker voor de muziekgroep tijdens het verblijf in Santiago de Cuba optreden.

In de avond een wandeling naar Palador ‘El Holandès’ om te dineren. Het eethuis ligt op drie minuten afstand van het hotel schuin tegenover Casa de la Trova, zodat er niets van de muziek gemist hoeft te worden. Na het diner wederom luisteren naar muziek in Casa de la Trova maar ook in ‘La Casa de las Tradiciones’, een kleine muziekkroeg met veel mooie oude foto’s van muzikanten. Beide ‘Casas’ zijn de meest unieke muziekhuizen op Cuba.
Overnachting in hotel Casa Grande.

Casa Grande
Hotel Casa Granda is een 3/4-sterren hotel gelegen in het hart van de Caribische stad van Santiago de Cuba, op de hoek van het Parque Céspedes. Vanaf de grote veranda is er een mooi uitzicht op het plein waar vaak de hele dag door muziek gemaakt wordt.

03.10 Dag 4 Santiago de Cuba
Na het ontbijt met een comfortabel busje op verkenning door de stad die nog sporen draagt van de revolutie. Bezoek aan de begraafplaats waar de bekende muzikant Compay Segundo begraven ligt. Vervolgens een bezoek aan het fort ‘Castillo de Morro’ dat de baai van Santiago beschermde tegen de piraten. Met een pontje naar het visserseilandje Granma waar een Cubaanse vislunch ( voor eigen rekening) wordt geserveerd (lapje vlees kan ook).

In de middag wederom naar Casa de la Trova en/of Casa de las Tradiciones maar ook naar andere muziekhuizen in de stad waar optredens zijn.

Of
Voor degenen die nog een uitstapje willen maken na de lunch kan er een bezoek gebracht worden aan de ‘El Cobre’ kathedraal, een bedevaartsoord van de Cubanen. Hier zijn schenkingen te vinden van lokale burgers en ook liggen hier de medailles van Olympiërs die dank uitbrengen voor hun succes aan de patroonheilige van Cuba.

In de avond wandeling naar Palador ‘La Juliana’ dat ongeveer op tien minuten lopen van het hotel ligt, om te dineren. Na het diner kan er wederom een bezoek gebracht worden aan muziekhuizen.
Overnachting in hotel Casa Grande.

04.10 Dag 5 Santiago de Cuba – Camagüey
Vandaag vertrek met de comfortabele bus naar Camagüey. Onderweg genieten van de prachtige natuur, de suikerrietvelden, de dorpen en de vele ‘paard en wagens’.
Na ongeveer twee uurtjes rijden een korte stop in het stadje Bayamo, de stad van de koetsjes en van waar het heldendom in de eerste Onafhankelijkheidsoorlog van Cuba tegen de Spanjaarden werd bezongen in het Cubaanse volkslied. De benen strekken en een 2de salsales van dansleraar Lionel in Casa de la Trova van Bayamo uiteraard met live-muziek.

Na ongeveer een uur ‘on the road again’ naar de plaats La Tuna waar de lunch ( voor eigen rekening) genuttigd word in Palador ‘Ranchón la Rontonda’. Na de lunch de laatste twee uur in de bus door mooie landschappen en dorpen naar Camagüey. Gids Jaime die ook tijdens de busritten aanwezig is, kan veel vertellen onderweg over de cultuur en de geschiedenis van Cuba en over Fidel Castro en Che Guevara, mocht hier interesse voor zijn.

In de middag aankomst te Camagüey en inchecken in het Islazul Gran Hotel gelegen in de oude stad. Vrijblijvend een wandeling met Angeli door de stad of een duik nemen in het zwembad van het hotel.
In de avond, mocht er een band optreden, een drankje voor of na het diner in Casa de la Trova en luisteren naar de muziek van de plaatselijke muzikanten.
Dineren in de tuin van restaurant La Campana de Toledo aan de ‘Plaza San Juan de Dios’ met live-muziek.
Overnachting in het Islazul Gran Hotel.

Gran Hotel in Camaguey City
Het Gran Hotel van Camagüey ligt in de historische wijk van de stad.

05.10 Dag 6 Camagüey - Trinidad
Na het ontbijt gaat de busreis verder door het landschap van Cuba richting Sancti Spiritus. Na ongeveer anderhalf uur rijden is het tijd voor een bakkie koffie in een Cubaans wegrestaurant. Vervolgens twee uurtjes rijden naar de stad Sancti Spritus die gesticht werd in 1514 door de Spanjaarden. Het historische centrum werd uitgeroepen door Unesco als Wereld Erfgoed. Al met al een bijzondere plaats om te bezoeken.
Lunch in Restaurant `Palmares’ ( voor eigen rekening) dat gelegen is in hartje centrum van Sancti Spiritus. Na de lunch nog een half uurtje rijden naar het bekende en prachtige historische stadje Trinidad.
Deze twee nachten in Trinidad is de groep te gast bij verschillende Cubaanse gezinnen, genoemd ‘Casas Particulares’. Een bijzondere belevenis om te overnachten bij de Cubanen. Geniet van de gastvrijheid en gezelligheid bij deze families.
In de avond diner in Palador ‘La Nueva Era’ met live-muziek. Overnachting in Casas Particulares op verschillende privé-adressen in de stad.
(Tegen een meerprijs kan er ook overnacht worden in de stad in het vijfsterren hotel Iberostar.)

06.10 Dag 7 Trinidad
Na het ontbijt een wandeltocht door het historisch centrum van Trinidad.
Lunchen in Palador Malibrán ( voor eigen rekening) met live-muziek en na de lunch genieten van een authentieke cocktail en van goede Cubaanse live-muziek in het café Canchanchara. Daarna vrije tijd om nog heerlijk het stadje verder te verkennen.
Voor het diner een bezoek aan de ‘Palenque de los Congos Reales’ waar geluisterd kan worden naar Afrikaanse-Caribische trommelmuziek met zang en dans.

Diner in het bijzondere en verassende Casa de Museo een Palador met een sfeer uit het roemrijke verleden van de suikerbarons. Genieten dus van de heerlijk Cubaanse gerechten. Tijdens het diner live muziek . Na het diner kan er nog een bezoek gebracht worden aan het ‘Casa de la Musica’ waar vaak tot laat in de avond nog bandjes optreden of een bezoek aan het ‘Casa de la Trova’ voor een laatste muziekgenot en drankje.
Overnachting in Casas Particulares op verschillende privé-adressen in de stad
(Tegen een meerprijs kan er ook overnacht worden in de stad in het vijfsterren hotel Iberostar)

07.10 Dag 8 Trinidad – Santa Maria
Na het ontbijt wordt iedereen opgehaald van de Casas Particulares en rijden we dwars door Cuba naar de schitterende eilanden ten noorden van Cuba. Een tocht van ongeveer 2.5- 3 uur maar waarmee iedereen beloond wordt met het beste strand van Cuba.
Overnachting in Royalton Cayo Santa Maria ‘all inclusive’.

Royalton Cayo Santa Marie
Royalton Cayo Santa Marie is een nieuw hotel gelegen aan de kust aan één van de mooiste stranden van Cuba.

08.10 Dag 9 Santa Maria
Genieten van de faciliteiten van Royalton Cayo Santa Marie en van het prachtige strand. Overnachting in Royalton Cayo Santa Maria ‘all inclusive’.

09.10 Dag 10 Santa Maria-Havana
Na het ontbijt of de lunch, wat afhangt van de tijd van de vlucht, transfer naar het vliegveld voor de binnenlandse vlucht naar Havana. Aankomst te Havana en met ‘classic cars’ de stad in voor een bezoek aan de muziekschool Guillermo Tomàs. ( donatie door de deelnemers van een klein bedrag wordt zeer gerespecteerd) Vervolgens een bezoek aan een sigarenfabriek. Inchecken in hotel Raguel.
Vrije middag om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen. In de avond een wandeling naar de Taberna voor een muzikale soirée inclusief een driegangendiner. In dit etablissement traden de muzikanten op van de Buena Vista Social Club.
Overnachting in hotel Raguel

10.10 Dag 11 Havana – Amsterdam
Na het ontbijt uitchecken waarbij de bagage in bewaring gegeven kan worden bij de receptie. Nog een vrije ochtend en vervolgens een lunch in hotel Raguel. Transfer naar vliegveld.

Prijs: € 1655,00 per persoon voor het landarrangement 11 dagen Cuba

Angeli Travel kan naar wens voor u een vlucht boeken bv: KLM
KLM heeft op dit moment een speciale prijs voor een retour naar Cuba neem een kijkje op www.KLM.nl
v.a. euro 707.17 pp

KLM vlucht Amsterdam – Havana. Vertrek om 10.30 uur. Aankomst Havana 14.50 uur.
KLM vlucht Havana- Amsterdam. Vertrek om 17.30 uur. Aankomst Amsterdam volgende ochtend 08.30 uur.

Minimaal 5 personen Maximaal 10 personen

Reissom inclusief:
Binnenlandse vlucht Havana naar Santiago de Cuba
Binnenlandse vlucht Santa Maria-Havana
Transfers van en naar vliegvelden in Cuba

Accommodatie
zoals beschreven
Maaltijden: Ontbijt en lunches

Accommodatie
Royalton Santa Maria op basis van ‘all inclusive’
Excursies en uitstapjes zoals beschreven
Danslessen in Santiago de Cuba en Bayamo
Entreegelden Casa de la Trova en Casa de las Tradiciones in Santiago de Cuba,
Entreegelden in Casa de la Trova in Bayamo en Trinidad
Vijf dagen minibus vervoer met gids (vanaf dag 4 t/m dag 8)
Tour in ‘Classic Cars’ in Havana op dag 10
Muziekavond in de Taberna te Havana op dag 10
Begeleiding met Angeli

Reissom exclusief:
KLM retourvlucht Amsterdam-Havana
Op dit moment een special op www.KLM.nl v.a euro 707,17 pp heenreis 30-09 terug 10-10 ( special snel is heeft ticket voor deze prijs. Ticket kan direct zelf geboekt worden, of met hulp van Angeli)
€ 17,50 per persoon communicatiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
Donatie pp van van een klein bedrag voor de muziekschool
Reis- en Annuleringsverzekering met 10% korting
Vaccinatiekosten
Optionele activiteiten
Fooien, persoonlijke uitgaven
Vertrekbelasting ter plaatste te betalen CUC 25,00 pp voor internationale vluchten

Bij keuze: twee nachten Trinidad in Iberostar in plaats van slapen bij particulieren
Meerprijs : Tweepersoonskamer € 66,00 per persoon (twee nachten)
: Eénpersoonskamer € 110,00 (twee nachten)

Eenpersoonskamer toeslag overige accommodaties: € 278,00


Verlengingsmogelijkheden:
Reis kan naar wens worden verlengd met bijvoorbeeld:
• Meerdere dagen in Havana onder begeleiding van een gids
• Verblijf in de badplaats oa Varadero
• Uitstapjes naar andere delen van het eiland

Geef uw wensen op en we komen terug met een offerte met prijs


Prijsindicatie € 1695,00 p.p.

Bekijk uitgebreide landinformatie van

Aanvraag reisprogramma


Dhr./mw. *
E-mail *
Telefoon: *
Bestemming:
Reiscode:
Reisperiode:
Aantal personen:
Opmerkingen en/of vragen:
 
Voorkeur voor land:
Type de volgende code over:*
 

Uitgebreide landinformatie:


Algemene landinformatie Veiligheid Nuttige links
   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl