A la carte Oeganda (OP MAAT GEMAAKT)


Oeganda

Reiscode: Oeganda a la carte

Korte beschrijving van de reis:
Oeganda is Afrika in het klein. Dit is het land van dichte wouden, indrukkende bergmassieven, van savannelandschappen, wijdse meren, vruchtbare akkers en een vrolijke bevolking. In de groene bossen van het Bwindi Nationaal Park houden zich de zeldzame berggorilla's schuil. De Nijl ontspringt in de bergen van Oeganda en slingert zijn weg langs heuvels en dalen waar de boeren het land bewerken.

Een bezoek aan de gorilla's is een hele bijzondere ervaring. In Oeganda is het mogelijk om dichtbij hun leefgemeenschap te komen. Het is fascinerend om de gorilla's volkomen op hun gemak in hun natuurlijk omgeving gade te slaan op een afstand van soms maar tien meter. Vereist is wel een goed conditie om de tocht te voet aan te kunnen.

Chimpansees zijn te bewonderen in het Kibale Forest tijdens een jungletour of beter nog tijdens een wandeling. Een leuke ervaring is een bezoek aan het chimpansee reservaat op het Ngamba eiland. Het eiland ligt dertig kilometer buiten de kust vanuit Entebbe. Chimpansees die niet meer in het wild kunnen leven, verblijven hier, evenals weesjes. De kleine en grote chimps worden door de medewerkers liefdevol verzorgd en vertroeteld. Het is mogelijk om een dagje mee te helpen en met de dieren uit wandelen te gaan.

Voor spannende gamedrives kan men vooral terecht in het Queen Elizabeth National Park en in het park bij de lieflijke Murchison Falls. Wie van nijlpaarden houdt, vindt in Oeganda de grootste populatie van deze robuuste dieren. En wie geluk heeft, ziet zelfs de unieke bomenklimmende leeuwen.

Angeli Travel organiseert graag voor u een rondreis op maat vol avontuur naar dit paradijselijke land bij de bron van de Nijl. Overnachtingen zijn mogelijk in banda's (Afrikaanse ronde hutten), safaritenten, in hotels van eenvoudig tot lux, in kampenenten in het wild of bij boerenfamilies thuis.Bekijk uitgebreide landinformatie van Oeganda

Aanvraag reisprogramma


Dhr./mw. *
E-mail *
Telefoon: *
Bestemming:
Reiscode:
Reisperiode:
Aantal personen:
Opmerkingen en/of vragen:
 
Voorkeur voor land:
Type de volgende code over:*
 
   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl