A la carte Namibië (OP MAAT GEMAAKT)


Namibië

Reiscode: Namibië a la carte

Korte beschrijving van de reis:
Namibië is een land met fascinerende landschappen en bijzondere natuurverschijnselen, waarover de zon de meest schitterende kleuren schildert. Een hoogtepunt, zowel letterlijk als figuurlijk, zijn de onmetelijke zandduinen van de Sossusvlei en de Dead Vlei, die rood oplichten in de zonnegloed. Per jeep of te voet zijn de duinen niet alleen te bewonderen maar ook te beklimmen.

Een ander hoogtepunt is de Fish River Canyon, die na de Grand Canyon in Amerika de grootste ter wereld is. Ook hier zijn prachtige wandelingen te maken langs diverse uitkijkpunten. Het is moeilijk voor te stellen dat hier eens een enorme hoeveelheid water stroomde. Op de weg van Fish Canyon naar Aus passeert men de spookstad Kolmanskop. Ooit gebouwd voor het personeel van een diamantmijn, wordt deze stad nu weer overgenomen door de woestijn.

Aan de monding van de rivier de Swakop ligt de kuststad Swakopmund, van waaruit boottochten te maken zijn om dolfijnen te spotten. Niet ver daarvandaan ligt het pittoreske plaatsje Solitaire, dat bekend is om zijn overheerlijke appeltaart.

Vanuit Swakopmund naar het noorden komt men door Damara land, waarbij het landschap verandert naar rotsachtige bergen en uitgestrekte graslanden. Verder noordwaarts ligt het Etosha National Park, een perfecte plek voor 'game spotting'. Omdat de omgeving nogal droog is, komen de dieren naar de drinkplaatsen om water te drinken, wat een doorlopende voorstelling verschaft.

In de wildernis van het noordwesten van Namibië leven de Himba's, een stam die zich weinig aangetrokken heeft van de westerse samenleving en nog leeft en gekleed gaat volgens de eigen tradities. Het is mogelijk met de Himba's kennis te maken op een tour naar een van hun traditionele dorpen.

Zo heeft Namibië veel te bieden. Wat waarschijnlijk het meeste indruk maakt, zijn de oorverdovende stiltes van de woestijnen, de gloedvolle kleuren die de zon over het landschap tovert en de bijzondere stammen die het land bevolken.

Angeli Travel is gespecialiseerd in maatwerkreizen. Dit houdt in dat Angeli Travel persoonlijk een reis door gekozen land(en) kan samenstellen afgestemd op uw budget en wens eventueel in combinatie met andere landen.Bekijk uitgebreide landinformatie van Namibië

Aanvraag reisprogramma


Dhr./mw. *
E-mail *
Telefoon: *
Bestemming:
Reiscode:
Reisperiode:
Aantal personen:
Opmerkingen en/of vragen:
 
Voorkeur voor land:
Type de volgende code over:*
 
   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl