Zoek je persoonlijke reis:

Minimale aantal dagen: Maximum prijs p.p.: Trefwoord:

Cambodja


Het koninkrijk Cambodja grenst aan de landen Thailand, Laos en Vietnam. Cambodja is een van de armste landen in zuidoost Azië. Het is ook een van de kleinste landen, met maar slechts 14 miljoen inwoners. De meeste mensen in Cambodja zijn boeddhistische en berusten op de landbouw voor hun levensonderhoud.

Het koninkrijk is een constitutionele monarchie. Dat wil zeggen dat de koning zich moet houden aan de constitutie, oftewel de grondwet. De huidige koning is Norodom Sihamoni. De Franse invloed is nog steeds merkbaar in Cambodja. In bijvoorbeeld de architectuur, delicatessenzaken en Franse taal wordt nog door senioren Cambodjaanse gesproken.

Meest bekende bezienswaardigheden in Cambodja.

Angkor Wat
Midden in de jungle van Cambodja, verschuilt zich voor meer dan 800 jaar, 's werelds grootste tempelcomplex namelijk Angkor Wat Het is niet alleen het grootste tempelcomplex maar ook 's werelds oudste stad. Angkor Wat was jaren geheim gehouden door de lokale bevolking voor de buitenwereld en werd daardoor pas in 1860 ontdekt (door een Fransman). Om verwarring te voorkomen Angkor Wat is niet een tempel, maar uit honderden, waaronder Bantey Srei, Bayon, Ta Prohm, Prei Rup en ga maar zo door. De bekendste tempel in het complex is Angkor Wat. Er is geen enkel monument in Europa dat groter is dan deze tempel of een rijkere en meer mysterieuze geschiedenis kent.

Phnom Penh en De sporen van de Rode Khmer
Naast dit prachtige oude tempelcomplex is Cambodja ook bekend door de gruwelen die de Rode Khmer heeft aangericht. Deze aangrijpende recente geschiedenis word tentoongesteld in de beruchte oude gevangenis S21 en de Killing Fields, die zich bevinden dichtbij de hoofdstad Phnom Penh. In Cambodja heeft toen, afgezet tegen het aantal inwoners, 's werelds grootste genocide plaatsgevonden.

Cambodja biedt meer dan alleen het Angkor Wat Complex. Zo heeft het land een grote verscheidenheid aan wilde dieren, bergen met afgelegen bergstammen, kleine platteland dorpjes, tropische palmboom stranden, helderblauw zeewater, de verbazingwekkende Irrawadee dolfijnen in de Mekong rivier en het zelden bezocht eilanden in de omgeving van Sihanoukville.

Voor meer informatie over mogelijkheden in Cambodja lees dan de A la carte Cambodja REIS OP MAAT GEMAAKT.

Bekijk uitgebreide landinformatie

   Kantoor: Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl