Zoek je persoonlijke reis:

Minimale aantal dagen: Maximum prijs p.p.: Trefwoord:

China


China is een enorm land met grote contrasten. Het bestaat voor 35% uit bergen, voor 27% uit hoogland, voor 17% uit bekkens of woestijn, voor 8% uit heuvelachtig gebied, en voor 13% uit vlaktes en voor de kust van China liggen meer dan drieduizend eilanden, waarvan Hainan, gelegen in de Zuid-Chinese Zee, het grootst is. China is ongeveer 239 keer groter dan Nederland.
Terwijl de uitgestrekte en dunbevolkte Gobiwoestijn en het Himalayagebergte een groot deel van het binnenland beslaan, liggen de enorme steden en vele dorpen in de vruchtbare en laaggelegen oostelijke helft van China. Via de kustvlakte monden de twee grootste rivieren, Huangho en Yangtze, in de Gele Zee uit. De zuidkust is bergachtig en telt vele eilanden. De overblijfselen van een 5000 jaar oude cultuur en het prachtige landschap van China bieden een groot aantal toeristische mogelijkheden.
China is een uniek land met veel verschillende culturen en levenswijzen. De overgrote meerderheid van de bevolking behoren tot de Han-Chinezen, de oorspronkelijke bewoners van China. Mandarijn is de officiele taal van China. Het land is als vakantiebestemming de laatste jaren erg populair geworden. Ook de Chinezen zelf zijn fanatieke toeristen binnen hun eigen land.
Bekijk uitgebreide landinformatie

   Kantoor: Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl