Zoek je persoonlijke reis:

Minimale aantal dagen: Maximum prijs p.p.: Trefwoord:

Taiwan


Taiwan heette vroeger Formosa, afgeleid van het Portugese 'Ilha Formosa' wat 'prachtig eiland' betekent. Na de Portugezen kwamen de Nederlanders die zich in 1622 vestigden in de baai van Tainan. Deze havenplaats werd een belangrijke tussenstop voor de schepen van de VOC die op weg waren naar Japan. Na de Tweede Wereldoorlog raakte de naam Formosa in onbruik ten gunste van Taiwan, de benaming van de bewoners zelf.

Taiwan is het strijdtoneel geweest van Chinezen, Japanners, communisten en onafhankelijkheidsstrijders. Nu is het officieel nog steeds een provincie van het moederland China, al zien de meeste naties die economische betrekkingen hebben met Taiwan, het land als een zelfstandige staat.

Onder leiding van Chiang Kai-Shek en vooral van diens zoon Chiang Ching-Kuo, maakte Taiwan een snelle economische groei mee en werd het een van de rijkste en meest moderne economieën ter wereld. Een echte Oostaziatisch tijger, een 'leader' vooral op het gebied van elektronica!

Echter, de naam Formosa werd niet voor niets door de Portugezen bedacht. Het eiland heeft prachtig natuurschoon, subtropische zandstranden en een interessante Chinese, maar ook inheemse cultuur. Het land is veilig, goed bereisbaar, zowel met de fiets, een huurauto als met het openbaar vervoer. De bevolking is uitermate vriendelijk en behulpzaam, ook al spreken ze niet altijd even goed Engels. Tenslotte, de Taiwanese keuken, die een mengeling is van Chinees en Cantonees, serveert onovertroffen gerechten!Bekijk uitgebreide landinformatie

   Kantoor: Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl