Zoek je persoonlijke reis:

Minimale aantal dagen: Maximum prijs p.p.: Trefwoord:

Zuid-Korea


Eens was Korea een groot, verenigd land dat zich tot Mantsjoerije en Siberië uitstrekte. Korea was het centrum van de zijdehandel en in de 7e en 8e eeuw tevens het centrum van de beste goudsmeden ter wereld. Ook de boekdrukkunst was allang uitgevonden terwijl wij in Nederland nog eeuwen moesten wachten op onze Haarlemse Laurens Janszoon Coster (1370 - 1440).

De westerse benaming Korea is een verbastering van het woord Goryeo, de naam van een dynastie uit de 10e eeuw. De spelling Korea werd voor het eerst gebruikt door Hendrick Hamel (1630 - 1692) een Nederlandse schipbreukeling die dertien jaar in Korea verbleef.

In de 20ste eeuw was Korea 35 jaar lang in Japanse handen. Na de nederlaag van Japan in 1945 werd het bewind over Korea verdeeld tussen de Sovjet Unie en Amerika. Als gevolg daarvan werd Korea in 1948 opgesplitst in twee onafhankelijke staten: de Democratische Volksrepubliek Korea of Noord-Korea en de Republiek Korea of Zuid-Korea.

Na de scheiding hebben de twee landen zich afzonderlijk van elkaar verder ontwikkeld. Noord-Korea werd een dictatuur die zich afsloot van de rest van de wereld. Zuid-Korea werd een democratie die zich juist wel openstelde voor de invloeden van buitenaf.

Inmiddels is Zuid-Korea het op drie na rijkste land in Azië, een modern en westers land dat een behoorlijke welvaart geniet. In Nederland is Zuid-Korea vooral bekend dankzij de prestaties van Guus Hiddink en de productie van auto's zoals de Daewoo, de Hyundai en de Kia.

Naast al deze westerse moderne geneugten bezit Zuid-Korea een zeer interessante cultuur met veel indrukwekkende Bhoeddistische tempels. De meest bijzondere daarvan is de Haeinsa-tempel, de verblijfplaats van de eeuwenoude Tripitaka Koreana, Bhoeddistische geschriften die in meer dan 80.000 houtblokken zijn uitgekerfd.

Zo mogelijk nog indrukwekkender is de natuur van het land. Zuid-Korea heeft een zeer divers landschap van groene, glooiende heuvels, ruige bergen en dalen, kustvlakten en talloze kleine eilanden voor de kust. Al met al is Zuid-Korea met de onaangetaste natuurgebieden, de interessante eeuwenoude cultuur en toch ook het moderne comfort beslist een reis waard!

Bekijk uitgebreide landinformatie

   Kantoor: Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl