Zoek je persoonlijke reis:

Minimale aantal dagen: Maximum prijs p.p.: Trefwoord:

Borneo


Borneo is het derde grootste eiland ter wereld, gelegen tussen het schiereiland Maleisie en de noordelijke eilanden van Indonesië Drie landen hebben grondgebied op het eiland Borneo; Maleisie, Indonesie (met de naam Kalimantan) en het oliestaatje Brunei. Brunei is een onafhankelijke, kleine staat gelegen in het noorden van het eiland. De naam "Borneo" is afkomstig van "Brunei". Maleisie heeft 26% van Borneo in bezit, met de twee Maleisische staten Sabah en Sarawak. Borneo heeft veel jungle gebieden waar nog traditionele stammen wonen en Borneo heeft ook witte stranden en schitterende duiklocaties. In totaal wonen er meer dan 18 miljoen mensen op het eiland. De grootste stad van Borneo is Samarinda, hoofdstad van de Indonesische provincie Oost-Kalimantan. Hierna volgen de steden Kota Kinabalu, Balikpapan, Banjarmasin en Kuching
De grootste bevolkingsgroepen zijn: Maleiers, Banjar, Han-Chinezen en de Dajaks. Op Borneo worden veel verschillende talen gesproken, vooral Malayo-Polynesische. Sarawak kent 47 talen, Sabah 54 talen, Kalimantan 83 talen en Brunei 17 talen.

Borneo heeft de oudste regenwouden ter wereld maar veel is helaas gekapt waardoor er nu slechts kleine stukken ongerept laagland-regenwoud maar zijn overblijven, voornamelijk in de nationale parken van Borneo.

Borneo kent ongeveer 15.000 plantensoorten en waarschijnlijk ook nog vele onontdekte plantensoorten. Op Borneo leven ook dieren zoals de Borneo-dwergolifant, de Sumatraanse neushoorn, de nevelpanter en de orang-oetan hebben hier op het eiland hun leefgebied in een van de rijkste natuurgebieden in de wereld en tot op de dag van vandaag worden nog altijd nieuwe diersoorten ontdekt.

Borneo, een boeiend eiland om te bezoekenBekijk uitgebreide landinformatie

   Kantoor: Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl