Zoek je persoonlijke reis:

Minimale aantal dagen: Maximum prijs p.p.: Trefwoord:

Myanmar


Myanmar is een land in Azië dat sinds 21 oktober 2010 officieel Republiek der Unie van Myanmar heet, maar iedereen kent het nog als Birma.

Naypyidaw is sinds 7 november 2005 de hoofdstad van Myanmar voorheen was dit Rangoon, wat tegenwoordig Yangon heet en wat de grootste stad van het land is. De oppervlakte van Myanmar is 677.000 km2 en is daarmee het grootste land op het vasteland van Zuidoost-Azie. Myanmar is ongeveer zestien keer zo groot als Nederland. De afstand tussen het noorden en zuiden bedraagt 2090 km en de maximale breedte is 925 km.

Myanmar grenst in het westen aan Bangladesh (193 km), in het westen/noordwesten aan India (1463 km), in het noorden/oosten aan China (2185 km), in het oosten aan Laos (235 km) en in het oosten/zuiden aan Thailand (1800). De kustlijn van Myanmar is 1930 km lang en loopt vanaf de grens met Bangladesh in het westen tot aan de stad Kawthoung in het uiterste zuiden van het land. De kust van Myanmar grenst van noord naar zuid aan de Golf van Bengalen, de Golf van Martaban en de Andamanse Zee.

In 1989 besloot de regering de officiele naam van Birma (Engels; Burma) te veraderen in Unie van Myanmar en v.a. 21 oktober 2005 werd de naam dus Republiek der Unie van Myanmar.

Myanmar heeft een gevarieerd landschap met bergen, rivieren (zoals o.a. de Ayeyarwady en de Mekongivieren), meren (zoals de indrukwekkende Inle Lake en Indawgyi) kustvlakten en koraaleilanden. Het noorden van Myanmar wordt landschappelijk gedomineerd door uitlopers van de oostelijke Himalaya met als hoogste berg van Myanmar en Zuidoost-Azie, de 5883m hoge Hkakabo Razi.
De Mergui- of Myeik Archipel ligt voor de uiterste zuidkust van Myanmar in de Andamanse Zee. De archipel bestaat uit meer dan 800 eilanden, variërend in grootte van zeer klein tot enkele honderden vierkante kilometers. De meeste eilanden zijn onbewoond, Ken).

Het land is wat toerisme betreft sterk in opkomst, maar is ook nog in een ontwikkelingsfase. In de meest bezochte toeristische gebieden, zoals Bagan, Mandalay, Inle Lake en aan het strand zijn al ruime keuzes in accommodaties

van goedkoop tot extreme luxe.
Het is voor de toerist die naar Myanmar op vakantie komt ook de kennismaking met verschillende bevolkingsgroeperingen.
Reizen in Myanmar is een bijzonder avontuur met een eigen aantrekkingskracht. De infrastructuur is in ontwikkeling, de voorzieningen perfect en de bevolking is puur en zeer vriendelijk.

Reizen door Mynamar kunnen geheel naar wens op maat gemaakt worden

De prijsindicatie, vermeld bij onze reizen, zijn exclusief internationale vlucht. Dit is om rekening te houden met de flexibiliteit en de individuele behoefte van de reiziger. Angeli Travel kan bij het maken van de offerte de vlucht in de prijs calculeren

Bekijk uitgebreide landinformatie

   Kantoor: Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl