Zoek je persoonlijke reis:

Minimale aantal dagen: Maximum prijs p.p.: Trefwoord:

Praktische landinformatie Thailand

Thailand

Algemene landinformatie

Hoofdstad: Bangkok
Beste reisperiode: November t/m februari is de beste reistijd. Gemiddelde temperatuur tussen de 22 en 25 graden.
Afstand vanaf Nederland: Bij een directe route bedraagt de afstand tussen Thailand en Amsterdam 9.034 kilometer
Reistijd: Gemiddeld duurt een vlucht vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Bangkok elf uur.
Talen: Thai
Tijdverschil: +5 tot +6 uur later dan in Nederland (afhankelijk van onze zomertijd)
Telefooncode: +66
Alarmnummers: Alarmnummer ambulance: 1669. Alarmnummer politie: 191. Alarmnummer brandweer: 119. Alarmnummer toeristenpolitie: 1155.
Voltage: Netspanning: 220 volt. Frequentie: 50Hz.
Stekker: In Thailand worden de stopcontacten van type A / B / C gebruikt. Voor alle drie deze stopcontacten heeft u een reisstekker of wereldstekker nodig.
Munteenheid: Baht (THB)
Luchthaven: Internationale luchthavens: Suvarnabhumi International Airport Ė BKK (31 km buiten Bangkok), Phuket International Airport Ė HKT (32 km buiten Phuket Town), Samui International Airport Ė USM (2 km ten noorden van Chaweng vandaan)

Geografie

Het land ligt in het hard van Zuidoost-AziŽ en grenst aan Cambodja, Laos, Myanmar (voormalig Birma) en MaleisiŽ. Het zuiden van Thailand grenst aan de Andaman Zee in het westen en de Golf van Thailand in het oosten. Thailand heeft een oppervlakte van 513.000 vierkante kilometer dat is ongeveer twaalf keer de oppervlakte van Nederland. Het land is onderverdeeld in 76 provincies.

Klimaat

Het klimaat in Thailand wordt gedomineerd door de moessons, net zoals de rest van de landen in Zuidoost-AziŽ. Het tropische klimaat maakt duidelijk seizoensgebonden verschillen. De indeling van de seizoenen zijn: het warme seizoen, de regentijd en het koele seizoen.

Het warme seizoen loopt vanaf maart tot mei, met gemiddeld 8 uur zon per dag en temperaturen die kunnen oplopen tot 30 graden. De regentijd loopt vanaf juni tot oktober, een periode met vrijwel dagelijks korte tropische regenbuien. Thailand is een uitgestrekt land, waardoor de hoeveelheid neerslag over het land ongelijk verdeeld is. Zo valt er in het zuiden aan de kant van de Andaman Zee relatief meer regen. Het koele seizoen loopt vanaf november tot februari. Dit is is de beste periode om het land te bezoeken. Vooral de temperatuur is dan aangenaam met een gemiddelde van 25 graden.

Talen

De officiŽle taal van Thailand is Thai. In de druk bezochte gebieden zijn de lokale mensen gewend aan toeristen en kunnen zij zich redelijk verstaanbaar maken in het Engels.

Gezondheid

Er komt malaria voor in Thailand. Malaria kan voorkomen worden door 's nachts onder een muskietennet te slapen. die gewoonlijk in de naccommodaties aanwezig zijn. Als het schemerig wordt, is het raadzaam bedekkende kleding te dragen en regelmatig in te smeren met muggenmelk. Malaria tabletten innemen kan verstandig zijn. Raadpleeg daartoe uw huisarts, de KLM Health Clinic of de GGD. U dient alert te zijn op Dengue (knokkelkoorts). Deze muggen zijn klein en eventueel te herkennen aan het gestreepte lijf. Indien er Dengue voorkomt, dan is het raadzaam ook overdag in te smeren met een goede muggenmelk.

Bezoek ook ruim voor vertrek naar Thailand uw huisarts, de KLM Health Clinic of de GGD voor eventuele vaccinaties.

Reisdocumenten

Bezoekers moeten beschikken over een geldig paspoort dat bij aankomst nog tenminste zes maanden geldig is. Neem voor de zekerheid pasfotoís mee en een kopie van het paspoort en het ticket.

Met de Nederlandse nationaliteit is het niet nodig om een visum aan te vragen wanneer u Thailand binnenkomt met een internationale vlucht en niet langer dan 30 dagen verblijft.
Komt u Thailand binnen over land of per boot, dan kunt u zonder visum slechts 15 dagen verblijven.

Bij een langer gewenst verblijf of een zakelijke reis is een visum verplicht. Vraag het visum ruim voor vertrek vanuit Nederland aan!

Feestdagen

Nieuwjaar (1 januari)
Makha Bucha (eind februari of begin maart)
Chakridag (6 april)
Thais Nieuwjaar-Songkran (13-15 april)
Internationale dag van de Arbeid (1 mei)
Koningsdag (5 mei)
Koninklijke Ploegceremonie (begin mei)
Visakha Bucha Dag (valt op de volle maan van de zevende maanmaand)
Asanha Bucha Khao Phansa (juni)
Verjaardag van de Koningin (12 augustus)
Chulalongkorndag (23 oktober)
Verjaardag koning (5 december)
Dag van de Grondwet (10 december)

Veiligheid

Op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken is de actuele reisinformatie over Thailand terug te vinden.

Bevolkingsgroepen

Thailand heeft 64,3 inwoners het land heeft een bevolkingsdichtheid van 124 per vierkante kilometer. Het merendeel van de bevolking leeft in en rondom de steden. Thailand is het enige land in Zuidoost-AziŽ die kolonisatie tegen heeft weten te gaan. Het land is erg ontwikkeld en heeft veel moderne invloeden van de westerse landen overgenomen. In het noorden van het land zijn er verschillende bergvolken te vinden, zoals Lahu, Yao, Karen, Hmong (Meo),Lisu, Akha, Lawa, Khamu, Miabri, Thins en Palong. Thailand heeft 64,3 inwoners met een bevolkingsdichtheid van 124 pp. per vierkante kilometer.

Eten en drinken

Het klimaat en de vruchtbare grond zorgt voor ideale omstandigheden voor de landbouw. De producten waarmee gekookt wordt zijn daardoor uit eigen land en vers. De maaltijden, die van generatie op generatie zijn doorgegeven, worden met kruiden en specerijen bereid. Elke streek in Thailand heeft zijn eigen gerechten en specialiteiten, waardoor de keuken een grote variatie aan maaltijden kent.

Fooien, bedelen en afdingen

Het geven van fooi was niet gebruikelijk in Thailand, maar dat is door de jaren heen wel veranderd dankzij de toerisme. Het geven van een fooi mag uiteraard als iemand bijvoorbeeld zeer behulpzaam is geweest. Een fooi is een goede aanvulling op het loon van de lokale mensen. Het is gebruikelijk om een fooi te geven aan de gidsen, chauffeurs, kofferjongens, kamermeisjes, masseurs en tuk-tuk chauffeurs.

Tip: voor de gids is USD 15,- per dag redelijk. Voor de chauffeur USD 10,- per dag redelijk. In hotels en restaurants kunt u 5% tot 10% van de rekening aanhouden.

Nuttige adressen

Nederlandse Ambassade in Thailand.
15 Soi Tonson, Ploenchit Road
Lumpini, Pathumwan, Bangkok 10330
P.O.Box 404, Bangkok 10501
T: 00-66 2 3095200
F: 00-66 2 3095205
Url: http://thailand.nlambassade.org
Email: ban@minbuza.nl

Nederlands Consulaat in Thailand.
14/18 Dara hotel Moo 4 Chao-fa road, Vichit,
Phuket
T: +66 76-3040967
F: +66 76-304274
Email: dutchhcp@gmail.com

Thais Verkeersbureau
Postbus 277
2800 AG Gouda
T: 0900 0400 222
Url: http://www.thaisverkeersbureau.nl
Email: info@thaisverkeersbureau.nl

   Kantoor: Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl