Zoek je persoonlijke reis:

Minimale aantal dagen: Maximum prijs p.p.: Trefwoord:

Praktische landinformatie Tibet

Tibet

Algemene landinformatie

Hoofdstad: Lhasa
Beste reisperiode: mei, juni en september
Afstand vanaf Nederland: 7.635 km
Reistijd: circa 12 uur en 45 minuten
Talen: Tibet heeft een hooggebergteklimaat. Tijdens de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 10 tot 20 graden en tijdens de wintermaanden rond de 5 tot -10 graden.
Zeden, gewoontes en religie: Een ander, eigen geloof in Tibet is de bn. Deze ontstond ongeveer rond dezelfde tijd als het Tibetaans boeddhisme. Ook wist de islam in Tibet zich gedurende de eeuwen te handhaven, al was het aantal moslims in Tibet zeer beperkt. Het christendom en het hindoesme hielden geen stand in Tibet, net als de oude Tibetaanse religie die ook wel wordt aangeduid met the nameless religion en vaak wordt verward met de bn.
Tijdverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Tibet 6 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in Tibet 7 uur later.
Telefooncode: +86
Alarmnummers: - Politie: 110 - Brandweer: 119 - Ambulance: 120
Voltage: 220
Stekker: A / C wereldstekker meenemen
Munteenheid: In Tibet wordt betaald met de Chinese yuan renminbi (CNY).
Koers: De munteenheid van Tibet is net als in China de Yuan met briefjes van 1 tot honderd Yuan.
Luchthaven: Lhasa internationale luchthaven

Malaria

Buiten de grote steden komt malaria voor.

Geografie

Tibet (Xizang) is een gebied en een voormalige zelfstandige staat in China (Azi) dat grenst aan India, Bhutan, Myanmar en Nepal. De traditionele hoofdstad van Tibet is Lhasa. Een aantal grote steden in Tibet zijn: Shigatse, Gyantse, Chamdo en Nagchu

Klimaat

Tibet heeft een hooggebergteklimaat. Tijdens de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 10 tot 20 graden en tijdens de wintermaanden rond de 5 tot -10 graden.

Reisdocumenten

U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 7 maanden geldig is bij visumaanvraag.
Een visum is verplicht. Deze is 3 maanden geldig en aan te vragen bij het consulaat van China in Den Haag.
Naast een geldig visum voor China heeft u een reisvergunning nodig voor Tibet. Angeli Travel kan deze reisvergunning voor u aanvragen in China.

Feestdagen

Losar (Tibetaans nieuwjaar) in maart, Yogfestival in juni, Lhabab Dcken in november, Sterfdag Tsongkhapa in december.

Veiligheid

Op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken is de actuele reisinformatie over Tibet terug te vinden.

Bevolkingsgroepen

Volgens de Chinese census van 1996 leven in de Tibetaanse Autonome Regio 2,44 miljoen Tibetanen. Waarschijnlijk leven er inmiddels ook zo'n 2 miljoen etnische Han-Chinezen in T.A.R., waarbij nog zo'n 200.000 Chinese soldaten moeten worden opgeteld.

In de Chinese provincies Qinghai, Sichuan en Yunnan leven waarschijnlijk meer dan 5 miljoen Tibetanen. Buiten de Volksrepubliek China leven naar schatting 120.000 Tibetanen die verspreid zijn over de wereld.

In oostelijk Tibet (Kham) behoren veel inwoners tot de Khampa's, die nauw verwant zijn aan Tibetanen. Andere minderheden zijn Lhoba en Monpa in het zuidoosten en de Hui moslims, die in de loop der tijd zich als handelaren in Tibet vestigden, net als ze in China deden. Tibetanen zijn ook nauw verwant aan de Qiang in Sichuan, de Ladakhi's uit India en de Sherpa's uit Nepal.

Eten en drinken

Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken.
Indien u niet in de mogelijkheid bent om water in flessen te kopen, kook dan het water gedurende 5 minuten. Na het water afgekoeld te hebben, kunt u het veilig gebruiken als drinkwater en voor zaken als tanden poetsen, lenzen schoonmaken en het wassen van groente en/of fruit.

Tibet links

   Kantoor: Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl