Zoek je persoonlijke reis:

Minimale aantal dagen: Maximum prijs p.p.: Trefwoord:

Praktische landinformatie Myanmar

Myanmar landinformatie

Algemene landinformatie

Hoofdstad: Naypyidaw
Beste reisperiode: Koele droge seizoen: half oktober tot midden februari. Hete droge seizoen: half februari tot midden mei
Afstand vanaf Nederland: In Myanmar is het in de zomer 4,5 uur later en in de winter 5,5 uur later dan in Nederland.
Reistijd: Regentijd mei tot midden oktober Het is mogelijk Myanmar te bezoeken tijdens de regentijd
Talen: In Myanmar is het Birmaans de officile taal, een taal die oorspronkelijk van het Chinees-Tibetaans afkomstig is, terwijl het alfabet is afgeleid van het Pali, een Brahmaans schrift uit Zuid-India.
Zeden, gewoontes en religie: Het grootste deel van de bevolking van Myanmar is boeddhistisch (89%). Andere belangrijke religies zijn het Christendom (4%) en de Islam (4%) . Klein groepje van de bevolking geloven in geesten.
Tijdverschil: In Myanmar is het in de zomer 4,5 uur later en in de winter 5,5 uur later dan in Nederland.
Voltage: Het voltage in Myanmar is 230 V en vaak passen onze sterkers in het stopcontact
Munteenheid: De munteenheid van Myanmar is de Myanmar Kyat (MMK). De actuele koers kunt u eenvoudig opvragen via n van de vele websites die wisselkoersen publiceren.

Vervoer

Accommodaties: Bij reizen van Angeli Travel maken we gebruik van goede drie- , vier, en vijf sterrenhotels met uitstekende faciliteiten. De kamers hebben altijd een eigen badkamer voorzien van toilet, douche en/of bad. Overnachtingen worden aangeboden met ontbijt.
Tijdens een privreis wordt de reis gemaakt in een comfortabele wagen of busje met airco en gereden door een locale chauffeur maar in verband met de afstanden zal er ook gebruik gemaakt worden van binnenlandse vluchten.

Klimaat

Myanmar heeft een tropisch moessonklimaat.
Er zijn drie seizoenen:
4) het regenseizoen van eind mei tot midden oktober,
5) het koele droge seizoen van eind oktober tot midden
februari temp rond de 25C
6) het hete droge seizoen van eind februari tot midden
mei. Temperatuur van maart t/m mei rond de 35C. In
de bergen en Inle Lake is het koeler

Myanmar is een tropisch land. Raadzaam is om dunne kleding mee te nemen maar voor in de avond blouse met lange mouwen en lange broek tegen bescherming van muggen. We raden u aan kleding te dragen die schouders en bovenarmen bedekken en rokken, jurken to ruim over de knie. Dit als respect voor het geloof als er tempels en kloosters worden bezocht. In de maanden November t/m februari kan het in de ochtend en avond fris worden dus neem een trui of jasje mee en neem een regenjas mee als de reis in het regenseizoen gemaakt wordt.
Schoenen. Als er wandelingen gemaakt gaan worden, een paar goede wandelschoenen en zeker slippers voor het gemak want tempels en kloosters kunnen alleen blootvoets bezocht worden

Communicatie

In Myanmar kan tot op heden nergens met een mobiel abonnement uit Nederland gebeld kan worden. Wel kunt u in Myanmar een lokale belkaart kopen.
Verschillende hotels hebben internet en WIFI

Valuta

De munteenheid van Myanmar is de Myanmar Kyat (MMK). De actuele koers kunt u eenvoudig opvragen via n van de vele websites die wisselkoersen publiceren.
http://www.valuta.nl
Er zijn geen pinautomaten in Myanmar en van een creditcard kunt u slechts zeer beperkt gebruik maken.
Traveller cheques zijn moeilijk te wisselen dus niet raadzaam deze mee te nemen.
Aan te raden is om Amerikaanse dollars in contanten mee te nemen vanuit Nederland en als reserve euros ( euros worden aangenomen maar dollars zijn gunstiger) Het gemakkelijkste is geld te wisselen voor Kyat bij aankomst op het vliegveld of op de bank en in hotel ( niet op straat)

Gezondheid

Wij adviseren een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties zoals KLM clinic www.klmtravelclinic.nl of GGD
In het land komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbetendoor bv tegen de avond kleding te dragen die arment en benen bedekken. DEET kan bij de drogist gekocht worden en helpt muggenprikken te voorkomen, maar belangrijk is om Malaria tabletten te slikken.
Neem een kijkje op www.veiligopreis.nl
Drink water uit flessen en niet uit de kraan

Reisdocumenten

Visa
Ambassade van Myanmar
General Wahislaan 9
1030 Brussel, Belgi
Tel: +32 (0) 22 701 93 80

Consulaat-Generaal van de Unie van Myanmar
Baronielaan 59
4818 PC Breda
Tel: +31 (0)76 520 90 54

Visa kan geregeld worden via de Visum dienst in Breda of Angeli Travel kan het visum in Myanmar kopen zodat het bij aankomst klaar ligt op het vliegveld

Geschiedenis

Voor het begin van onze jaartelling begon vanuit het huidige China de migratie van de Monbevolking naar Myanmar gevolgt door de Pyu, de Karen, de Chin, de Birmezen, de Shan en de Kachin. De Birmezen stichtten het Eerste Birmaanse koninkrijk en Birma bereikte de eerste periode van eenheid en grote bloei.

In 1287 vielen de Mongolen het land binnen en maakten een einde aan het Birmaanse rijk. Het rijk viel uiteen en werd verdeeld in diverse staten. In 1539 stichtte koning Bayinnaung het Tweede Birmaanse koninkrijk met als hoofdstad Pegu. Koning Bayinnaung voerde oorlogen tegen Siam (Thailand). Hij veroverde in 1569 de hoofdstad Ayutthaya. Later kwamen de Mon in opstand, ze verjoegen de Birmezen en maakten daarmee een einde aan het Tweede Birmaanse koninkrijk.
De Mon werden teruggeslagen door de Birmezen onder een nieuwe leider Alaungpaya, die zich tot koning uitriep en daarmee het Derde Birmaanse koninkrijk stichtte. Grens- en handelsconflicten met het Britse Rijk in India leidde tot drie Engels-Birmese oorlogen: 1824, 1852 en 1885. De Engelsen veroverden uiteindelijk geheel Birma en vanaf 1885 was Birma een onderdeel van het Britse Rijk. Daarmee eindigde het Derde Birmaanse koninkrijk. In 1942 werd Birma veroverd door de Japanners die het wilden gebruiken als springplank om India binnen te vallen. In 1945 werden de Japanners door de geallieerden verdreven.
De Unie van Birma werd in 1948 onafhankelijk maar was onstabiel door opstanden van de verschillende bergvolkeren en nationaliteiten die zelfbestuur wilden. Ook vonden er communistische opstanden plaats. Dit laatste was in een reactie op door de Verenigde Staten en Taiwan gesteunde aanvallen van Kuomintangmilitairen in China. In 1962 werd Birma een militaire dictatuur en in 1974 werd het een npartijstaat. In 1989 werd de naam veranderd van de Unie van Birma in de Unie van Myanmar en v.a. 2010 heet het land Republiek der Unie van Myanmar
Veiligheid

Op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken is de actuele reisinformatie over Myanmar terug te vinden.

Bevolkingsgroepen

Oppervlakte van 677.000km2
Myanmar heeft ongeveer 52.000.000 inwoners en het grootste deel van de bevolking
woont rond de steden Yangon, Mandalay en in de delta van de Ayeyarwady rivier.
Myanmar genst aan Bangladesh, India, China, Laos en aan Thailand.

Bevolkinggroep
Er zijn drie hoofdbevolkingsgroepen:
1)Mon-Khmer, de oudste bevolkinsgroep en de
grondleggers van de cultuur
2)Tibeto-Birmanen, grootste groep met bijna 70% van de
bevolking en woonachtig nabij Yangon en op de centrale
vlakte.
3)Sino-Tai, zijn immigranten. Zij spreken een Thais dialect

Eten en drinken

Myanmar heeft geen specifiek eigen keuken zoals de buurlanden.
In Myanmar worden vaak noedels met groente en vlees/vis gegeten maar ook rijst, sauzen, soep en fruit.Groene of Chinese thee is de nationale drank van Myanmar.
In de hotels en restaurants kunnen de maaltijden genuttigd worden

Fooien, bedelen en afdingen

Het geven van fooi is aan te raden aan o.a. hotelperesoneel (ong. $ 1,00 voor koffers) chauffeurs (ong. $ 10,00 per dag) gidsen ( ong $ 15,00 per dag)
In lokale restaurants is het minder gebruikelijk, maar wordt een fooi zeker gewaardeerd.

Kleding

Myanmar is een tropisch land. Raadzaam is om dunne kleding mee te nemen maar voor in de avond blouse met lange mouwen en lange broek tegen bescherming van muggen. We raden u aan kleding te dragen die schouders en bovenarmen bedekken en rokken, jurken to ruim over de knie. Dit als respect voor het geloof als er tempels en kloosters worden bezocht. In de maanden November t/m februari kan het in de ochtend en avond fris worden dus neem een trui of jasje mee en neem een regenjas mee als de reis in het regenseizoen gemaakt wordt.
Schoenen. Als er wandelingen gemaakt gaan worden, een paar goede wandelschoenen en zeker slippers voor het gemak want tempels en kloosters kunnen alleen blootvoets bezocht worden

   Kantoor: Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl