Zoek je persoonlijke reis:

Minimale aantal dagen: Maximum prijs p.p.: Trefwoord:

A la carte Tibet REIS OP MAAT GEMAAKT


Tibet

Reiscode: Tibet a la carte

De belangrijkste trekpleisters zijn de stad Lhasa met de Potala, het paleis van de Dalai Lama's, de Bhoeddistische kloosters en het adembenemend natuurschoon van het Tibetaans Hoogland en de Himalaya.

Adembenemend kan ook letterlijk opgevat worden, want de stad Lhasa waar men gewoonlijk per vliegtuig of trein aankomt, ligt al op 3650 meter. Voor het Hoogland moet daar nog eens minimaal 1000 meter bij worden opgeteld. Het is prettig om eerst een dag of drie in Lhasa te acclimatiseren, al genietend van het gezoem van de ronddraaiende gebedstrommels en de bijna rustgevende drukte van de stad.

In Lhasa is het prettig om in het Tibetaanse gedeelte van de stad te verblijven, bijvoorbeeld in het Yak-hotel, om van daaruit de oude stad te voet te verkennen. Vanzelf komt men dan terecht op het Barkhorplein waar de oudste en meest heilige tempel van Tibet staat, de Jokhang Tempel uit maar liefst de 7e eeuw. Het Potala-paleis dat hoog boven de stad uittorent, is vervolgens een bezoek meer dan waard.

Vanuit Lhasa kan een prachtige rondreis gemaakt worden door het Tibetaanse Hoogland. De weg alleen al naar Gyantse, langs het spectaculaire Yamdrok meer en de Tibetaanse dorpjes, is een excursie op zich; het is één van de mooiste landroutes ter wereld.

Van Gyantse is het anderhalf uur rijden naar Shigatse. In en rondom beide steden liggen imposante kloosters, hoogtepunten van Tibetaanse architectuur en religieuze kunst. Om een paar te noemen die zeker niet gemist moeten worden: Tashi Lhunpo Klooster, de Pelkor Chode en de Gyantse Kumbum.

Vanuit Shigatse is het een mooie tocht van ongeveer zes uur naar de veerboot die de rivier de Yarhung Tsangpo oversteekt. Onderweg rijdt men door een woestijnachtig duinlandschap wat een vreemd contrast vormt met de bergen daarachter. In Samye wacht weer een bijzonder klooster dat het bekijken waard is (het Samye Klooster).

Een rondreis door Tibet over 'het dak van de wereld' door het adembenemend landschap over hoge passen, door valleien vol kuddes met Yaks, langs verstilde dorpjes is een ervaring die zich niet in woorden laat uitdrukken.

Angeli Travel kan voor u een onvergetelijke reis door Tibet samenstellen eventueel in combinatie met het buurland Nepal. Vanuit Lhasa is er namelijk een prachtige route uit te stippelen door Tibet en Nepal met als eindbestemming Katmandu! Ook kan Tibet gecombineerd worden met China
Angeli Travel kan geheel naar wens een reis voor u samenstellen.


Prijsindicatie:

Prijs hang af van wens en aantal dagen, keuze van accommodatie en of er gekozen wordt voor begeleiding van gids(en)
Angeli Travel kan vrijblijvend voor U een offerte maken

Vaak geven luchtvaartmaatschappijen zeer gunstige tarieven en aanbiedingen op bestemmingen. Om deze reden geeft Angeli Travel de reis zonder vlucht. Angeli Travel kan naar wens de prijs voor retourvluchten voor u opvragen en boeken.

Bekijk uitgebreide landinformatie van Tibet

Aanvraag reisprogramma


Dhr./mw. *
E-mail *
Telefoon: *
Bestemming:
Reiscode:
Reisperiode:
Aantal personen:
Opmerkingen en/of vragen:
 
Voorkeur voor land:
Type de volgende code over:*
 
   Kantoor: Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl