Zoek je persoonlijke reis:

Minimale aantal dagen: Maximum prijs p.p.: Trefwoord:

A la carte Sri Lanka REIS OP MAAT GEMAAKT


Sri Lanka

Reiscode: Sri Lanka ą la carte

Sri Lanka betekent letterlijk vertaald 'prachtig eiland'. Een reis dwars door de rijstvelden, langs palmen, varens en al die andere tinten groen, onderschrijft deze naam. Sri Lanka heeft veel te bieden, van historische steden tot spectaculaire berggebieden, van culturele bijzonderheden tot nationale parken met wilde olifanten, krokodillen en heel veel vogels.

Aan de westkust van het eiland, op slechts 20 minuten rijden van de internationale luchthaven ligt Negombo, een prima plaats voor een ontspannen start van de Sri Lanka reis. Meer dan 100 kilometer aan kanalen, herinnert aan het Nederlandse verleden. Rondom Negombo zijn de mangrovebossen te bezoeken en in de stad zelf is er een levendige lokale vismarkt en een gezellige bazaar.

Vanuit Negombo is het goed het binnenland in te gaan naar de leuke stad Kandy waar de geuren van de kruiden op de lokale markt je tegemoet waaien. Vandaar verder naar de koningssteden, zoals Sigiriya met haar 'leeuwenrots' waarop een bijzondere tempel te bezoeken is en Polonnaruwa, de middeleeuwse vroegere hoofdstad van Sri Lanka. In deze stad zijn tal van historische tempels, antieke badhuizen en serene beelden te bewonderen.
Rondom de koningssteden is er veel wildlife te spotten, wilde olifanten bijvoorbeeld, in het Kaudulla en/of Minneriya National Park.

Na de binnenlanden is het goed toeven op de schitterende stranden aan de oostkust of een bezoek te brengen aan de vissersplaats Trincomalee. Deze eeuwenoude nederzetting wordt gedomineerd door het Fort Frederick, eens gebouwd door de Portugezen (1623) en later veroverd door de Hollanders. Op dezelfde hoogte in het binnenland ligt de Anuradhapura, een kloosterstad die meer dan 1000 jaar de hoofdstad was van de oude beschaving van Sri Lanka. Zowel voor de cultuur- als de natuurliefhebber een eldorado want er zijn paleizen te bewonderen, zeer grote Bhoeddistische stoepa's en beeldhouwwerken alsook lusttuinen.

Cultuur, natuur, maar ook avontuur biedt een reis naar Sri Lanka. Zo kun je er wild-water raften op de Kelani River of in het holst van de nacht de Adam's piek beklimmen om getuige te kunnen zijn van een adembenemende zonsopgang.

Cultuur, natuur en avontuur... Angeli Travel maakt een reis op maat voor elk-wat-wils en voor ieder budget naar o.a. de bovenstaande bezienswaardigheden.


Prijsindicatie:

Prijs hang af van wens en aantal dagen, keuze van accommodatie.
Angeli Travel kan vrijblijvend voor U een offerte maken.

Vaak geven luchtvaartmaatschappijen zeer gunstige tarieven en aanbiedingen op bestemmingen. Om deze reden geeft Angeli Travel de reis zonder vlucht. Angeli Travel kan naar wens de prijs voor retourvluchten voor u opvragen en boeken.
Bekijk uitgebreide landinformatie van Sri Lanka

Aanvraag reisprogramma


Dhr./mw. *
E-mail *
Telefoon: *
Bestemming:
Reiscode:
Reisperiode:
Aantal personen:
Opmerkingen en/of vragen:
 
Voorkeur voor land:
Type de volgende code over:*
 
   Kantoor: Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl