Zoek je persoonlijke reis:

Minimale aantal dagen: Maximum prijs p.p.: Trefwoord:

Ayurveda behandelingen in het Swaswara Resort


India

Reiscode:

Ayurveda

Ayurveda is zowel een levenswijze als een geneeskundig systeem dat in India al meer dan 5000 jaar wordt beoefend en daardoor kan worden bestempeld als de oudste geneeswijze die de mens kent. Ayur betekent “leven en Veda betekent “weten”. Ayurveda is dus in de ruimste betekenis van het woord ‘kennis over het leven’. Deze kennis is afkomstig van de Veda’s, de oudste Indiase geschriften, waarbij men uitgaat van een holistisch mensbeeld. Leefwijze en voeding vormen een belangrijk onderdeel van de Ayurvedische behandeling. Echter, ook met betrekking tot Ayurveda staat de tijd niet stil. Naast de traditionele onderzoeken zoals het afnemen van de anamnese (vragen naar de voorgeschiedenis van de patiënt), het invullen van een klachtenlijst en de polsdiagnose is daar nu ook de Levend Bloed Analyse aan toegevoegd.

Bij aankomst in SwaSwara overleg met de Ayurveda arts en een check-up. Vervolgens een Dosha/Prakruti analyse. Teveel stress of vervuiling van het lichaam liggen doorgaans aan de basis van een groot aantal klachten. Meer evenwicht op geestelijk vlak en het lichaam ontdoen van gifstoffen (slakken), parasieten, schimmels, virussen en schadelijke bacteriën vormen volgens Ayurveda de weg naar een gelukkig en gezond bestaan.Dagen
Aankomst op het vliegveld van Goa en transfer naar het SwaSwara resort, een tocht van ongeveer 3.5 uur. SwaSwara ligt aan een tropisch strand, omringd door groene heuvels en op steenworp afstand van het authentiek Indiase tempelstadje Gokarna. Inspiratiebron voor dit ruim opgezette resort waar de bourgainvilla’s weelderig bloeien is de traditionele Indiase yogafilosofie. Die omvat veel meer dan alleen lichamelijke oefening en het programma in SwaSwara is dan ook gericht op het ontspannen van geest en lichaam. Het resort is groot en ruim, met veel groen en een centraal gelegen zwembad. SwaSwara streeft ernaar ecologisch verantwoord te zijn. Regenwater wordt geconserveerd en er is een speciaal natuurlijk waterzuiveringssysteem.
Dagelijks vinden in het SwaSwara resort interactieve kooksessies plaats met de chef-kok en zijn team. Deze kooksessies beginnen om 11.30 uur. De keuken van SwaSwara legt veel nadruk op natuurlijke voeding. Er wordt gekookt met organische producten, waarvan sommigen uit de eigen groentetuin komen. Lokale vissers voorzien de keuken van verse vangst. Olie, geraffineerde suikers en vlees worden niet gebruikt.

De inspiratiebron voor dit ruim opgezette resort is de traditionele Indiase yogafilosofie. Die omvat veel meer dan alleen lichamelijke oefening. Het programma in SwaSwara is dan ook gericht op het realiseren van een ontspannen geest én een gezond lichaam. Behalve yogalessen zijn er ook meditatiesessies. Er is tevens een Ayurveda center met een ayurvedische arts.

Bijzonder is het creatieve programma. Met het idee dat creatief bezig zijn ontspannend werkt, kan er ook tijd doorgebracht worden in de kunstgalerie voor lessen in onder meer schilderen, (portret)tekenen en kleien, onder begeleiding van de huiskunstenaar. Ook worden regelmatig muziek- of dansoptredens georganiseerd


Wat houden de dagen in:

Tijdens deze dagen kan onder andere deelgenomen worden aan de dagelijkse gezamenlijke yogasessies. Iedere deelnemer krijgt een privé yoga sessie in de villa.

Ook zijn er dagelijks meditaties bij zons- op en ondergang die naar wens bijgewoond kunnen worden. Maar ook wandelingen onder begeleiding van een gids door de prachtige natuur, dorpjes in omgeving. Ook kunnen er strandwandelingen of “bird watching” wandelingen gemaakt worden. Daarnaast heerlijk zwemmen in het zwembad of in de zee. Ook tijd om een boek nu eens lekker helemaal uit te lezen.

Naast yoga- en meditatiesessies kan er ook deelgenomen worden aan kunstlessen voor een creatieve uiting. Iedere donderdag een wandeling naar de oude stad Gokarna met een bezoek aan de tempels en de wekelijkse boerenmarkt. De grootste tempel in Gokarna is de Mahabaleshwar tempel, dit is de bekende Shiva tempel die de Atmalinga herbergt. Een andere bekende tempel is de Maha Ganapathi tempel, die is gebouwd ter eren van de jongen Ganapathi, omdat hij de demoon Ravana misleidde. (Facultatief kan i.p.v. wandelen een Tuk Tuk genomen worden)

Overnachtingen in SwaSwara op basis van volpension in een villa


Prijs op aanvraag
Prijs hangt af van het aantal gewenste dagen

Reissom Inclusief
Transfer van en naar vliegveld-SwaSwara-vliegveld
Overnachtingen in SwaSwara op basis van volpension in een vila
Ayurveda behandeling zoals doorgenomen met de Ayurveda arts
Algemene reistips

Reissom Exclusief
Internationale vluchten
Reis en Annuleringsverzekering
Vaccinatie kosten
Optionele excursies en activiteiten
Fooien, persoonlijke uitgaves, drankjes
€ 20,00 pp boekingskosten en € 2,50 calamiteiten per boeking


Verlenging
Deze reis is uitstekend te verlengen met andere schitterende plaatsen in India
Hele reis kan gemaakt worden met een wagen en chauffeur en/of onder begeleiding van
een Engelssprekende gids

Vaak geven luchtvaartmaatschappijen zeer gunstige tarieven en aanbiedingen op
bestemmingen. Om deze reden geeft Angeli Travel de reis zonder vlucht. Angeli Travel
kan naar wens de prijs voor retourvluchten voor u opvragen en boeken.
Suggeties: Angeli Travel is gespecialiseerd in maatwerkreizen. Dit houdt in dat Angeli
Travel persoonlijk een reis door India kan samenstellen afgestemd op uw budget en
wens eventueel in combinatie met andere landen

Bekijk uitgebreide landinformatie van India

Aanvraag reisprogramma


Dhr./mw. *
E-mail *
Telefoon: *
Bestemming:
Reiscode:
Reisperiode:
Aantal personen:
Opmerkingen en/of vragen:
 
Voorkeur voor land:
Type de volgende code over:*
 
   Kantoor: Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl