Kenia


"Koninkrijk der dieren"

De republiek Kenia, gelegen in het oosten van Afrika en omringt door Somalië, Ethiopië, Soedan, Oeganda en Tanzania, is een vakantieland bij uitstek. Een reis door Kenia heeft opmerkelijke bezienswaardigheden, diversiteit in landschappen en een diepgewortelde cultuur.

Kenia is het land van besneeuwde bergtoppen op Mount Kenya tot droge woestijn, witte zandstranden langs de kust, maar ook van bergmassieven tot savannes met acaciabomen, open vlaktes, dichte oerwouden en grote meren. Dit is het landschap van de Republiek van Kenia.

Verschillen in hoogte zijn extreem en derhalve ook het contrast in klimaat. Van de vochtige warmte aan de kust tot de koude, soms zelfs vrieskoude vroege ochtenden in het centrale hoogland tot de droge brandende hitte van de noordelijk gelegen woestijnen. In het algemeen is het in de hoger gelegen gebieden in Kenia een aangenaam klimaat, niet te heet en zeker niet te koud. Er zijn twee regentijden. Tijdens de korte regenperiode valt de regen meestal tegen het einde van het jaar: eind oktober tot eind november. De lange regenperiode duurt van eind maart tot begin juni. De regen valt in deze periodes meestal in de namiddag en wordt gevolgd door heldere zonnige dagen.

Met meer dan 40 nationale parken en wildreservaten, zoals onder andere Masai Mara, Tsavo, Amboseli en Lake Nakuru maken Kenia ook een safariland bij uitstek. Velen bezoekers komen al decennia lang naar Kenia voor het vele wild, aanvankelijk om te jagen, maar sinds 1997 is de jacht verboden en zijn foto en video opnames de enige trofeeën die men mee terug naar huis mag nemen. Hier maakt men safari's per jeep of minibus of zelfs met een hete luchtballon op zoek naar Afrika's big five. Iedereen wil dit vijftal gezien hebben.

Uiteraard is Kenia heel bekend om zijn groot wild waaronder de big five en de migratie van onder andere zebra's en gnoes, maar heeft ook een grote verscheidenheid aan vogels: er zijn zeker 1000 verschillende vogels waargenomen. Niet te vergeten zijn de zeeparken welke bescherming bieden aan de vele bijzondere vissen, het koraal en schelpen.

De bevolking spreekt goed Engels. Kenia is sinds 1963 onafhankelijk van Groot-Brittannië. Naast Europeanen leven er veertig etnische stammen in Kenia. Zij houden hun cultuur en stamgebruiken in ere. De Bantoes vormen samen met de Masai bekendste stammen. De bevolking van Kenia is vriendelijk en buitengewoon hartelijk.

Het eiland Lamu voor de kust van Kenia kan een perfecte afsluiting van de reis door Kenia zijn. Meer informatie over Lamu is terug te vinden op de Afrika eilandenpagina.

Alles bij elkaar maakt het Kenia tot een bijzondere reisbestemming.

De reizen zijn voorbeeldreizen. Ziet u iets wat u aanspreekt, neem dan contact met ons op zodat wij uw wensen kunnen bespreken en samen voor u de perfecte reis op maat kunnen maken.


Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl