Mafia


De Mafia Archipel ligt in de Indische Oceaan ten zuiden van Dar es Salaam voor de kust van de Rifiji delta, en ten zuiden van Zanzibar. Het is ongeveer 40 minuten vliegen vanaf Dar es Salaam naar het eiland Mafia. Tot de archipel behoren de eilanden Mafia, Chole, Juani en Jibondo. Mafia eiland is minder toeristisch dan Zanzibar waardoor het een waar paradijs is en uitstekend geschikt voor liefhebbers van rust. Een unieke 'hide-away' om even helemaal te ontspannen en rustig na te genieten van de safari.

Mafia eiland is met haar 394 vierkante kilometer het grootste eiland van de kleine Mafia archipel. Het eiland bestaat uit slechts 10 dorpjes met in totaal 30.000 inwoners waar de tijd heeft stil gestaan. Men verbouwt kokosnoten, cashewnoten, ananas en cassave en men leeft hier ook van de visserij. Er komen verschillende diersoorten voor: de duikerantilopen, apen, bushbabies en zelfs een paar nijlpaarden, wiens voorouders waarschijnlijk door overstromingen van de Rufiji de zee in gespoeld zijn. Bovendien leven hier vijf soorten beschermde zeeschildpadden.

Prachtige koraalriffen, witte zandbanken, kleine eilandjes voor de kust en verborgen baaien, vallen allen binnen het Mafia Island Marine Park. Het zeepark beschermt vele vissoorten, bedreigde zeeschildpadden en dolfijnen. De koraalriffen zijn ook ondergebracht in dit natuurreservaat dat 820 vierkante kilometer beslaat. Het marine park kent 50 soorten koraal en 400 vissoorten.

De prijsindicatie, vermeld bij onze reizen, zijn exclusief internationale vlucht. Dit is om rekening te houden met de flexibiliteit en de individuele behoefte van de reiziger. Angeli Travel kan bij het maken van de offerte de vlucht in de prijs calculeren. Angeli Travel werkt met KLM. Op bestemmingen die niet door de KLM worden aangedaan werkt Angeli Travel samen met Air Namibia, Ethiopian Airways, Royal Air Maroc, TAP, TAM, LAN en Iberia of gelijke.

Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl