Pemba (Tanzania)


Pemba Island ligt 80 kilometer ten noorden van Zanzibar en is ideaal voor diegene die een bestemming zoekt dat door toeristen nog vrijwel onontdekt is. Het eiland is dichter bebost en glooiender dan Zanzibar. Het is een prachtig eiland en een heerlijke plaats om een paar dagen door te brengen. De voornaamste reden om het eiland te bezoeken is vanwege de prachtige duiklocaties. Het eiland is omringd door prachtige koraalriffen waardoor het een van de beste duiklocaties van Afrika is. Tussen de riffen leven veel soorten vissen in allerlei kleuren.

Aan de oostkust van het eiland ligt de open zee waar grotere vissen leven zoals walvishaaien en manta's. Het eiland zelf is heuvelachtig, in tegenstelling tot Zanzibar. Op de heuvels zijn kruidnagel, kokosnoot en mangoplantages aangelegd. De kruidnageloogst is goed voor 80% van de oogst van Tanzania. Overal langs de wegen ziet men matten liggen waarop kruidnagels liggen te drogen en de geur van kruidnagel is over het gehele eiland te ruiken.

Naast het vele natuurschoon zijn hier ook ruines stammend uit de negende tot vijftiende eeuw te vinden. Pemba Island is ook bekend om de geloofstraditie want het was eeuwenlang bekend als het centrum voor hekserij, voodoo en magie. De inwoners zijn erg vriendelijk en gastvrij maar praten bijna nooit in het openbaar over de geloofstraditie. Pemba was net zoals de eilanden Mafia en Zanzibar een van de handelsplaatsen van de oorspronkelijke "moesson handelsroute" die vele honderden jaren tussen Mozambique en de Arabische wereld liep. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Pemba wordt gekenmerkt door een Afrikaans-Arabische cultuur, die een sfeer met zich mee brengt die ook tegenwoordig nog te voelen is.

De prijsindicatie, vermeld bij onze reizen, zijn exclusief internationale vlucht. Dit is om rekening te houden met de flexibiliteit en de individuele behoefte van de reiziger. Angeli Travel kan bij het maken van de offerte de vlucht in de prijs calculeren. Angeli Travel werkt met KLM. Op bestemmingen die niet door de KLM worden aangedaan werkt Angeli Travel samen met Air Namibia, Ethiopian Airways, Royal Air Maroc, TAP, TAM, LAN en Iberia of gelijke.

Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl