Lamu


In de Lamu archipel voor de kust van Kenia heeft een wonderlijke kruisbestuiving tussen Afrikanen en Arabieren geleid tot een unieke cultuur, die onthaasten tot een kunstvorm verheven heeft.

Het eiland Lamu is het meest bekende eiland van deze archipel en de gelijknamige stad staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Dankzij de combinatie van zee, strand en cultuur is Lamu de perfecte afsluiting van de reis naar Kenia.

In Lamu lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Op deze eilanden is iedere zondag autoloos, evenals elke andere dag van de week! Het openbaar vervoer is hier de ezel, welke voor circa 2 euro per dag gehuurd kan worden. Het straatbeeld op deze eilanden is onmiskenbaar Arabisch: witgekalkte huisjes, moskees en nauwe straatjes waar gesluierde vrouwen lopen, en waar in de haven talloze traditionele boten en dhows aangemeerd zijn. Wat nog meer... een bezoek aan het Lamu Fort of het Lamu Museum, maar ook de 2 moskees van het eiland t.w. Mnarani Moskee en de Riyadha Moskee. Lamu is zowel met de bus (vanaf Malindi of Mombasa) als met het vliegtuig (vanaf Nairobi via Malindi) te bereiken. Het laatste stukje wordt uiteraard per boot afgelegd.

Naast Lamu zijn er nog een paar noemenswaardige eilandjes binnen deze archipel met ao de Shanga Ruïnes en de overblijfselen van moskees en graftombes.

Ten noorden van Lamu ligt Amanda Island, waar de Daiwa Ruïnes te vinden zijn. In de 15e tot 17e eeuw was dit een Swahili stadje met ongeveer 2000-3000 inwoners. Nu zijn er nog circa 100 huisjes, een moskee en een grafmonument uit 1683 te vinden.

Bijzonder leuke activiteiten zijn hier te ondernemen zoals: een tocht naar de mangroves, per dhow naar de verschillende eilandjes in de omgeving, diepzeevissen, snorkelen of duiken. Het onderwaterleven is hier uitbundig en zeeschildpadden en dolfijnen worden regelmatig gezien. Lamu is uitstekend geschikt om de safari af te sluiten, maar ook puur als strandvakantie!

De prijsindicatie, vermeld bij onze reizen, zijn exclusief internationale vlucht. Dit is om rekening te houden met de flexibiliteit en de individuele behoefte van de reiziger. Angeli Travel kan bij het maken van de offerte de vlucht in de prijs calculeren. Angeli Travel werkt met KLM. Op bestemmingen die niet door de KLM worden aangedaan werkt Angeli Travel samen met Air Namibia, Ethiopian Airways, Royal Air Maroc, TAP, TAM, LAN en Iberia of gelijke.

Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl