Tanzania


Tanzania ligt in Oost Afrika en wint steeds meer aan populariteit en dat is op zich niet zo verwonderlijk. Tanzania is namelijk een vriendelijke, schilderachtige en romantische land in Afrika. Dit in combinatie met de fabelachtige flora en fauna geeft het genoeg redenen om Tanzania te bezoeken.

Tanzania beschikt over indrukwekkende ongerepte natuurreservaten en wildparken, de hoogste bergen van Afrika (zoals de Mount Kilimanjaro) en prachtige hagelwitte stranden van de specerijeilanden Zanzibar, Pemba en Mafia met hun prachtige koraalriffen.

Tanzania bezoekt men vaak voor maar twee redenen: het wild in hun natuurlijke omgeving en mooie stranden, maar voor diegene die verder kijkt zal ook een rijke cultuur en geschiedenis aantreffen die wel vier miljoen jaar teruggaat tot het ontstaan van de mensheid. In het huidige Tanzania leven meer dan 120 verschillende stammen, met elk hun eigen taal en tradities. De meest bekende hiervan zijn de authentiek levende Masai bevolking.

Het noordelijk deel van Tanzania wordt het meest bezocht, met het daarbij behorende wereldberoemde Serengeti Nationaal Park, de Mount Kilimanjaro, het Tarangire Nationaal Park en de Ngorongoro Krater. Maar ook het zuiden van Tanzania heeft veel moois te bieden. Wat te denken van Selous Wildreservaat, Katavi en Saadani?

De reizen naar het noorden zijn in verhouding beter betaalbaar dan de reizen naar het zuiden. In het zuiden wordt veel gereisd met binnenlandse vluchten. De wegen zijn hier minder goed en de afstanden zijn groter dan in het noorden. Maar dat zou men eigenlijk niet moeten weerhouden van een bijzondere reis.

Uiteraard zijn deze safarireizen uitstekend af te sluiten met een van de eilanden voor de kust: Zanzibar, Pemba. of Mafia. Een waardige afsluiting van een heerlijke reis. Informatie over deze eilanden is terug te vinden op de Afrika eilanden pagina.

De reizen die Angeli Travel biedt in Tanzania zijn maatwerkreizen. Zodoende kunnen vele combinaties worden gemaakt. Laat u informeren over al de mogelijkheden.

Op deze website staan diverse (voorbeeld) reizen. Ziet u iets wat u aanspreekt, neem dan contact met ons op zodat wij uw wensen kunnen bespreken en samen voor u de perfecte reis op maat kunnen samenstellen.Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl