Praktische landinformatie La Réunion

Algemene landinformatie

Beste reisperiode: Kan het gehele jaar bezocht worden
Talen: De officiële taal is Frans, onderling spreekt men ook creools. In de hotels wordt Engels gesproken.
Zeden, gewoontes en religie: Het meerdeel van de bevolking van La Réunion is katholiek
Tijdverschil: In onze zomer 2 uur en in onze winter 3 uur tijdsverschil.
Telefooncode: +262
Voltage: 220 Volt.
Stekker: Wereldstekker nodig
Munteenheid: Euro

Geografie

Het eiland Réunion is een vulkanisch eiland met een oppervlakte van 2512 km. De geologische leeftijd van het eiland, dat ontstaan was door uitbarstingen van twee vulkanen, is ongeveer drie miljoen jaar. Het oude massief Piton des Neiges is vanuit een diepte van 4000 meter naar boven gekomen, waardoor naast de Piton des Neiges zelf vier opeenvolgende niveaus zijn ontstaan tot een hoogte van meer dan 4000 meter en is daarmee het oudste en hoogste punt van het eiland. 500.000 jaren geleden, toen het vuur van de Piton des Neiges nagenoeg gedoofd was, ontstond er aan zuid-oostzijde van het eiland een nieuw vulkanisch massief: de 'Piton de la Fournaise', die met haar 2600 meter de jongste top is en nog steeds jaarlijks lava uitspuwt.

Klimaat

Op het eiland Réunion kent men twee seizoenen: de zomer (van november tot april) is heet en vochtig, terwijl de winter (van mei tot oktober) mild en droog is. Terwijl de temperatuur kan variëren van 24° tot 34° celsius in de zomer en van 18° tot 24° celsius in de winter kan de temperatuur gedurende de winter in de omgeving van Saint-Denis (het hoge plateau) tot het nulpunt dalen.

Valuta

De munteenheid is de Euro. De banken zijn geopend van 08.00 - 16.00 uur. Creditcards worden geaccepteerd. Ook kan men in de grote steden terecht bij een pin-automaat.

Reisdocumenten

Uw paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn na voorgenomen verblijf. Bij aankomst dient u een douaneformulier in te vullen. Houders van een geldig paspoort van een land binnen de Europese Gemeenschap hebben geen visum nodig.

Feestdagen

La Réunion kent de onderstaande nationale feestdagen: Nieuwjaarsdag (1 januari), Dag van de arbeid (1 mei), 1945 Bevrijdingsdag (8 mei), Nationale feestdag (14 juli), Allerheiligen (1 november), 1918 Armistice (11 november), afschaffing van de slavernij (20 december).

Veiligheid

Op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken is de actuele reisinformatie over La Réunion terug te vinden.

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl