Praktische landinformatie Seychellen

Republiek Seychellen

Algemene landinformatie

Hoofdstad: Victoria ook wel Port Victoria of Mahe genoemd
Beste reisperiode: Gehele jaar door zijn de Seychellen goed te bezoeken
Afstand vanaf Nederland: circa 7900 km
Reistijd: circa 11:30 uur
Talen: De drie officiële talen zijn Engels, frans en Creools
Zeden, gewoontes en religie: Katholiek en Protestant
Tijdverschil: In de zomer is het op de Seychellen twee uur later dan in Nederland, in de winter is het tijdsverschil 3 uur.
Telefooncode: +248
Voltage: 220 Volt
Stekker: Wereldstekker is noodzakelijk
Munteenheid: Seychelles Rupee (SCR)
Luchthaven: Seychelles International Airport (SEZ) te Mahe
Nationale feestdagen: 29 juni Onafhankelijkheidsdag, 5 juni Bevrijdingsdag

Klimaat

De temperatuur ligt het gehele jaar tussen de 24 en 32 graden. Het jaar is verdeeld in twee seizoenen. De noordwest passaatwind(december-maart),is in het algemeen warm en vochtig en de zuidoost passaatwind (mei-september) is veelal droger en koeler. In maart, april, mei, oktober en november is de zee rustig en waait er een zachte bries.

Valuta

De Seychelles Rupee (SR) bestaat uit 100 centen. Papierenbiljetten Sr10, Sr25, Sr50, Sr100 en munten van Sr5 en lager. MasterCard en Visa worden vrijwel overal geaccepteerdAmerican Express en Diners Club is lastiger.

Geld wisselen mag ALLEEN gedaan wordenbij banken, geldwisselkantoren of bij de cassier van hotels. Het is strafbaar om om geld te wisselen bij personen die hier geen vergunning voor hebben. Om Sr terug te wisselen naar buitenlandse valuta, dient men een officieel ontvangstbewijs van de wisseltransactie te overleggen.

Reisdocumenten

Paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn. Een visum is niet nodig, maar men ontvangt bij aankomst op het vliegveld een bezoekersvisum met een maximum van 1 maand. Hiervoor dient de retoutticket en vouchers van de accommodatie overlegt worden. Ook dient men te beschikken over voldoende middelen om het verblijf te kunnen bekostigen.

Veiligheid

Op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken is de actuele reisinformatie over Seychellen terug te vinden.

Op de Seychellen is er weinig criminaliteit. Toch wordt aangeraden om algemene voorzorgsmaatregelen te nemen. Draag geen grote bedragen geld, kostbare bezittingen of belangrijke documenten zoals paspoorten bij u. Neem deze ook niet mee naar het strand en laat ze evenmin in uw huurauto achter. De meeste hotels hebben kluisjes in de hotelkamers of bij de receptie waar gasten gebruik van kunnen maken.

Ga niet alleen wandelen op een verlaten, afgelegen strand; ga niet alleen zwemmen; en maak zeker dat boten altijd goed aangemeerd- en afgesloten zijn.

Bevolkingsgroepen

Op de Seychellen wonen ongeveer 80.000 mensen. Bijna 90% van hen woont op Mahe, het grootste eiland. Het tweede eiland, Praslin, telt ongeveer 6000 mensen. Van de 116 eilanden zijn er maar 30 bewoond, waarbij het voorkomt dat er soms slechts 10-15 personen het eiland bewonen.

Het meerderdeel woont overigens in de steden, de rest leeft op het platteland. Victoria is met 35.000 inwoners een van de kleinste hoofdsteden ter wereld.

De meeste inwoners van de Seychellen hebben hun oorsprong van Afrikaanse slaven. Andere groepen zijn van migranten uit Europa, India, China en Arabische landen. De bevolking van de Seychellen is nu een bonte smeltkroes van verschillende rassen die over het algemeen goed met elkaar op kunnen schieten.

Eten en drinken

Het is aangeraden om op alle eilanden water uit flessen te drinken, ondanks dat het drinkwater op Mahe en Praslin veilig om te drinken is.

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl