Praktische landinformatie Zanzibar

Algemene landinformatie

Hoofdstad: Zanibar stad (met Stone Town)
Beste reisperiode: Het gehele jaar

Klimaat

Zanzibar heeft een tropisch klimaat met het hele jaar door warm en zonnig weer. De gemiddelde jaartemperatuur schommelt tussen 24 en 28 graden. Het wordt voor een groot deel bepaald door de invloeden van de Indische Oceaan, zoals de moessons met zijn droge en natte seizoenen. De meeste regen valt van half maart tot eind mei (er is ook een korte regentijd in november). De vochtigheidsgraad is meestal vrij hoog maar dit hindert nauwelijks dankzij de verkoelende zeewinden. Pemba eiland is meestal wat koeler en daar valt ook iets meer regen.

Veiligheid

Op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken is de actuele reisinformatie over Zanzibar terug te vinden.

Bevolkingsgroepen

De Arabieren waren in de 18e eeuw de eerste bewoners van het eiland en dreven er handel in ivoor, dierenhuiden, kruiden, specerijen en slaven. De Moorse invloeden zijn nog steeds terug te vinden in de verlaten haremhuizen, prachtige moskee├źn en huizen, die opgesierd zijn met vakkundig houtsnijwerk.

Eten en drinken

De specialiteiten op Zanzibar zijn kruidige visgerechten. Kreeft, inktvis, krab, garnalen en zalm zijn slechts enkele van de vele vissoorten die geserveerd worden. Typische dranksoorten kent het eiland niet, maar wel krijg je overal de meest exotische tropische cocktails.

Flora en Fauna

De eilanden waren vroeger bebost maar de mens heeft daar snel een eind aan gemaakt en er zijn nu nog maar op een aantal plaatsen bossen te vinden. De belangrijkste gewassen op het eiland zijn: kokosnoten en kruidnagels. Verder groeien er bananen, verschillende citrusvruchten, mais en andere groentes en granen. Zanzibar heeft geen grote wilde dieren zoals op het vaste land van Afrika. De beboste gebieden zijn bewoond door apen en kleine antilopen. Er leven ongeveer 100 soorten vogels op Zanzibar. Het onderwaterleven in de koraalriffen is erg boeiend.

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl