Praktische landinformatie Pemba (Tanzania)

Verenigde Republiek Tanzania

Algemene landinformatie

Hoofdstad: Pemba eiland: Pemba
Beste reisperiode: gehele jaar door uitgezonderd april en mei regentijd
Talen: Officiële taal is Engels en (Ki)Swahili, ook zijn er diversen dialecten
Zeden, gewoontes en religie: Christen (30%), moslims (35%) en overige godsdiensten (35%). Op Zanzibar is circa 95 procent moslim.
Tijdverschil: In de zomer één uur en in de winter twee uur later dan in Nederland.
Telefooncode: +255
Alarmnummers: +112
Voltage: 230 volt
Stekker: Een Engelse driepolige stekker
Munteenheid: Tanzaniaanse shilling (TZS)

Geografie

Tanzania is het grootste land van Oost-Afrika en ligt aan de Indische Oceaan. Ten noorden liggen Oeganda en Kenia, ten westen Burundi, Rwanda en Congo en ten zuiden liggen Mozambique, Zambia en Malawi.

Pemba eiland ligt in de Indische oceaan voor de kust van Tanzania. Het eiland biedt een mix van invloeden van verschillende culturen waaronder Arabische, Afrikaanse en Indische

Klimaat

Over het algemeen is het kustgebied bijna het hele jaar warm. Regentijd: De 'lange regens' zijn van maart tot en met mei en 'korte regens' van oktober tot en met december.

Talen

Veel Tanzanianen spreken Engels. Het Kiswahili is een van de officiële talen en wordt ook veel gesproken. Het spreken van enige woorden Kiswahili wordt zeer op prijs gesteld. 'Jambo' is de nationale begroetingsterm.

Valuta

De munteenheid in Tanzania is de shilling. U kunt reischeques in US dollars meenemen en een reservebedrag aan contanten, zorg er wel voor veel kleine coupures mee te nemen voor o.a. een fooi. In Tanzania verschillen de koersen van de wisselkantoortjes nauwelijks van die van de banken. Bij hotels is de koers een stuk onvoordeliger. Creditcards worden uitsluitend geaccepteerd in de luxehotels en restaurants en grote souvenirwinkels.

De Tanzaniaanse valuta mag niet worden in- en uitgevoerd. Buitenlandse valuta's mogen onbeperkt worden ingevoerd, maar dienen wel aangegeven te worden.

Gezondheid

Voor Tanzania is een gelekoortsvaccinatie verplicht. Andere inentingen zijn niet verplicht maar het is aan te raden u te laten inenten tegen DTP (gecombineerde inenting tegen difterie, tetanus en polio) en hepatitis A (geelzucht). Voor bepaalde gevallen wordt ook een buiktyfusvaccinatie geadviseerd. Aangezien in het grootste deel van Tanzania gedurende het hele jaar malariarisico bestaat, is het van belang dat u zich beschermt tegen de malariamuskiet. Het is raadzaam voor vertrek contact op te nemen met uw huisarts of GG&GD. Voor up-to-date informatie kunt u tevens de internetsite van het Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen: www.lcr.nl.

Reisdocumenten

Bezoekers moeten beschikken over een geldig paspoort en visum. Het paspoort behoort minstens nog zes maanden geldig zijn bij aankomst in Tanzania en minimaal twee lege pagina's te hebben.

Het visum kan op de internationale luchthaven worden aangeschaft tegen contante betaling US dollar. Als u het visum vooraf wilt kopen, moet u zich richten tot het Consulaat van de Verenigde Republiek Tanzania in Nederland.

Veiligheid

Op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken is de actuele reisinformatie over Pemba (Tanzania) terug te vinden.

Tanzania is ��n van de meer stabiele en rustige landen van Afrika. Tanzania is goed bereisbaar en staat erom bekend een veilig land te zijn voor toeristen. Het spreekt voor zich dat tijdens een game-drive de wagen niet verlaten wordt ivm wilde dieren. Ook adviseren we nooit wandelingen te maken op eigen initiatief door wildgebieden.

Eten en drinken

Het wordt afgeraden kraanwater te drinken en ijsklontjes in dranken. Ook het eten van ijs kan riscovol zijn.

Flora en Fauna

Pemba eiland met een ongerepte kust, kokospalmen op de stranden en geweldige duikmogelijkheden in het Pemba Kanaal voor de westkust en in Fundu Reef, Kokota Reef, Manta Point, Misali Island en Njao Gap. In het kristalheldere water zijn prachtige vissen- en koraalsoorten te vinden.

Pemba (Tanzania) links

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl