Zanizibar, Bawa, Chapwani, Changuu, Chumba, Mnemba, Pemba, Mafia EILANDEN


Zanzibar, 7 Dagen

Reiscode: eilanden Tanzania

Het eiland Zanzibar:
Er is voor een ieder wat wils op dit prachtige eiland. Vakantie op Zanzibar kan geheel naar eigen wens ingevuld worden. Geniet van een heerlijke strandvakantie in één van de prachtige resorts. Duik of snorkel op verschillende prachtige locaties tussen vele soorten koraal. Zwem met dolfijnen of vaar met een Dhow boot. Breng een bezoek aan de Oude Stone Town met een fascinerende geschiedenis over handel en slavernij.

In de Oude Stone Town en aan de kusten zijn veel accommodties in allerlei klasses te vinden. Geef uw wensen door en Angeli Travel geeft suggesties en prijzen.

Bawa:
Bawe Tropical Island is ideaal voor iedereen die zoekt naar een plek om te ontsnappen aan een hectische levensstijl. Het eiland biedt rust en ruimte. Voor diegenen die op zoek zijn naar afzondering, even weg van de overvolle agenda's, geen ander paradijs is meer betoverend.

Accommodatie:
Bawa Tropical island

Chapwani eiland:
Is een klein eiland gelegen voor de west kust van Zanzibar, schuintegenover de oude Stone Town. Op dit eiland werden vroeger de zeelieden begraven. Het eiland heeft een kleine gemoedelijke lodge met 5 banda's gelegen aan een mooi wit zandstrand. Er gaan iedere dag bootjes van en naar het eiland voor de gasten die er verblijven.

Accommodatie:
Chapwani eiland lodge

Changuu Private Island (Gevangeniseiland):
Wordt beschreven als een klein paradijs op aarde, met witte stranden omringd door kristalhelder water van de Indische Oceaan. Het eilandje ligt ten noordwesten van Zanzibar 'Stone Town'. Overtocht duurt 20 minuten met een comfortabele 'boottocht" van Stone Town door een traditionele Dhow (vissersboot).
Op het eiland werden vroeger gevangen heengebracht. Tegenwoordig leven er op het eiland grote land schildpadden die beschermd worden.

Accommodatie:
Changuu private island paradise

Chumbe Island:
Het Chumbe Island Nationaal Park ligt tussen Dar es Salaam en Zanzibar. Vissers mogen hier hun netten niet uitgooien en daardoor heeft het rif alle schoonheid behouden van de wonderen van de onderwaterwereld. Het eiland is bedekt met regenwoud waar veel verschillende soorten vogels voorkomen en in het regenwoud en op de stranden kunnen met een beetje geluk de kokosnootkrabben gezien worden.

Accommodatie:
Op het eiland ligt het Chumbe Island Resort met maar zeven bungalows. Iedere bezoeker krijgt tijdens het verblijf het gevoel te leven als Robinson Crusoe.

Mnemba:
Mnemba Island ligt ten noord oosten van het eiland Zanzibar. Het eiland wordt door een beschermde zone omringd, waardoor de prachtige koraalriffen met zijn enorme waterschildpadden, Ghost Crabs en tropische vissen in stand gehouden worden.
Accommodtie: Mnemba Island Lodge, deze accommodatie bestaat uit 10 Banda cottages, welke aan tropische bossen grenzen en uitkijken op het strand en de koraalriffen gemaakt van op traditionele wijze gevlochten palmmatten, voorzien van een badkamer en eigen veranda.

Pemba Island:
Dit eiland ligt 80 kilometer ten noorden van Zanzibar en is een heerlijke plaats om een paar dagen door te brengen. Het eiland is dichter bebost en glooiender dan Zanzibar. De kruidnageloogst is goed voor 80% van de oogst van Tanzania. De geur van kruidnagel is over het gehele eiland te ruiken. Het eiland wordt omringd door prachtige koraalriffen en heeft de beste duiklocaties in Tanzania. Het eiland Misali is een klein natuurreservaat dat geheel omgeven is met koraal.

Accommodatie
op Pemba:
Funda Lagoon, een uniek luxe tented camp gelegen aan een schitterend wit strand
The Manta Resort waar veel duikers verblijven
Pemba Crown hotel
Mamy hotel en Ocean Panorama

Mafia Eiland:
Mafia eiland is een waar paradijs en uitstekend geschikt voor liefhebbers van rust. Een unieke 'hide-away' om de safari even helemaal te vergeten. Tijd om te rusten en te genieten aan het prachtige zandstrand van Chole Bay dat onderdeel is van de eilandenarchipel. Door de hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee waant men zich in een tropisch paradijs. Vooral 's avonds is het heerlijk genieten van allerlei heerlijke zeevruchten en de ontelbare sterren aan de hemel. Het eiland staat ook bekend als een paradijs voor duikers en vissers. Het biedt verschillende mogelijkheden, van ontspanning naast relaxen op het strand. Duiken, snorkelen, boottochten en diepzeevissen, behoort tot de mogelijke activiteiten. De beste periode voor diepzeevissen is tussen september en maart, de maanden juni en juli zijn het minst geschikt. Ook wandelingen door de schitterende bossen is totale ontspanning. De lodges zijn ook een perfect rustpunt na de vermoeiende safari's.

Accommodaties
op Mafia eiland:
Kinasi Lodge, een luxe uniek gebouwde lodge
Polo Polo Bungalows
Mafia Island Lodge
Cole Mjini Lodge op het eiland Cole ( zuidpunt Mafia)

neem contact op met Angeli Travel voor een reis

Bekijk uitgebreide landinformatie van Zanzibar

Aanvraag reisprogramma


Dhr./mw. *
E-mail *
Telefoon: *
Bestemming:
Reiscode:
Reisperiode:
Aantal personen:
Opmerkingen en/of vragen:
 
Voorkeur voor land:
Type de volgende code over:*
 
   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl