Cuba


Toen Colombus op 28 oktober 1492 voet aan wal zette, was Cuba volgens hem het mooiste land ooit door mensenogen aanschouwd. Verrukt vervolgde hij zijn beschrijving met een landschap vol gracieuze groene bomen, prachtige bloemen en vruchten met een wonderbaarlijke smaak en vele soorten vogels, waarvan sommige zeer bekoorlijk zijn.

Het paradijselijke eiland met zijn strategische ligging werd daarna 400 jaar door Spanje gedomineerd. Toen de inheemse Indianen niet sterk genoeg bleken om goud te delven of om op de plantages te werken, werd ongeveer een miljoen slaven vanuit Afrika naar het eiland getransporteerd.

Na 400 jaar Spanjaarden, gevolgd door Engelsen, Amerikanen en Russen is het eiland na veel opstand en oorlog in 1959 onafhankelijk geworden dankzij vooral de vrijheidsstrijd geleid door Fidel Castro en de legendarische Che Quevara.

De Cubanen nu zijn een smeltkroes van oorspronkelijke bewoners, slaven uit Afrika, gestrande piraten, Chinese gastarbeiders en Europese kolonialisten. Heel bijzonder is dat zij zich verbonden voelen in hun trots om Cubaan te zijn, een gastvrij, vriendelijk en vrolijk volk. Echter, het meest bijzondere van Cuba is de muziek. Muziek die van 's morgens vroeg tot diep in de nacht doorklinkt, op straat, in de cafe's en restaurants of in de speciale Casas de la Trova. Muziek is de ziel van het eiland. In de muziek klinkt het ritme, het verlangen, de blijheid en weemoed door van al die verschillende mensen die op het eiland zijn samengekomen.

Cuba biedt heel veel, zelfs voor de meest verwende reiziger. Er is de hoofdstad Havana met zijn oude binnenstad (Havana Vieja) en zijn bijzondere architectuur, Santiago, de stad van de muziek, Trinidad, waar de tijd heeft stilgestaan zodat het er uitziet als 400 jaar geleden. Daarnaast zijn er de plantages waar het koloniale verleden nog nazindert, de ongerepte natuurgebieden en de schitterende stranden met hun duikmogelijkheden op het rif voor de kust.

Een eiland waar je eindeloos op avontuur kunt gaan in een vakantie die met recht eindeloos genoemd kan worden. Angeli Travel hoopt dat uw reis naar Cuba dezelfde verrukking teweegbrengt als het geval was bij Columbus.


Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl