Paaseiland (Chili)


Vraag een offerte aan voor Paaseiland

Paaseiland is een van de vele eilanden die tot Polynesië behoort en is gelegen in de Grote Oceaan. Het eiland dankt zijn naam aan de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen. Hij was de eerste Europeaan die het eiland waarnam en wel op de 1e paasdag in 1722. Paaseiland behoort tot Chili en is een van de meest afgelegen eilanden ter wereld. Het eiland is driehoekig van vorm met op iedere hoek een vulkaan.

Het eiland is in zijn geheel een nationaal park, ter bescherming van de archeologische vindplaatsen, en bovendien opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Paaseiland is vooral beroemd vanwege de reusachtige beelden, die de bevolking maoi noemt. Gemaakt van vulkanisch gesteente, afkomstig van de Rano Raraku vulkaan, staan meer dan 600 beelden over het eiland verspreid. De meeste beelden zijn tussen de 5 tot 7 meter hoog, maar er zijn ook echte reuzen van wel 20 meter hoog.

Paaseiland is te bereiken per vliegtuig. Het ligt op 6 uur vliegen van zowel Santiago als Tahiti en doordat het niet zo groot is (vergelijkbaar met Texel) is het goed te verkennen met fiets of scooter. Paardrijden is ook mogelijk.

Het enige dorpje op het eiland is tevens de hoofdstad: Hanga Roa, dit kleine dorpje heeft enkele winkels, restaurants, een (katholiek) kerkje en een museum. Er is niet of nauwelijks sprake van nachtleven in Hanga Roa. De faciliteiten op het eiland zijn sterk verbeterd: er is schoon water, elektriciteit, een ziekenhuis, scholen, enkele hotels en een vliegveld.

Bezienswaardigheden van Paaseiland zijn o.a. aan de noordkust van het eiland: hier kan de Akahanga tempel en de Moai groeve bij de Rano Raraku vulkaan bezocht worden. Tevens kan de Ahu Tongariki aangedaan worden, waar 15 Moai overeind gezet zijn en de Ahu Te Pito Kura, waar de beelden tegen de vulkaan Rano Raraku staan.
Meer in het zuiden vindt men vlakbij de Rano Kau vulkaan de ruines van Orongo village en aan in de zuidoostkant staan de 7 bekende Moai, de Ahu Akivi. Hier zijn ook de grotten Ana Te Pahu en Ana Kai Tangata en de Moai groeve bij Puna Pau te bezoeken.

De prijsindicatie, vermeld bij onze reizen, zijn exclusief internationale vlucht. Dit is om rekening te houden met de flexibiliteit en de individuele behoefte van de reiziger. Angeli Travel kan bij het maken van de offerte de vlucht in de prijs calculeren. Angeli Travel werkt met KLM. Op bestemmingen die niet door de KLM worden aangedaan werkt Angeli Travel samen met Air Namibia, Ethiopian Airways, Royal Air Maroc, TAP, TAM, LAN en Iberia of gelijke.

Bekijk uitgebreide landinformatie

Voorbeeld reizen:


Nog geen voorbeeldreizen beschikbaar!

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl