Galapagos Archipel (Ecuador)


Binnenkort zijn hier reizen naar de Galapagoseilanden terug te vinden

De Galapagoseilanden zijn een verspreide groep eilanden die ter hoogte van de evenaar in de Stille Oceaan liggen en op ongeveer 1000 km van de westkust van Zuid Amerika en de archipel behoort tot Ecuador.

De Archipel bestaat uit dertien grote en zes kleinere eilanden en een veelvoud van kleine eilandjes en rotspunten. Door de geisoleerde ligging van deze eilanden is hier in de loop van vele jaren een uniek natuurparadijs ontstaan. De eilanden hebben een vulkanische oorsprong, wat een indrukwekkend landschap weergeeft, ruig en rotsachtig met reusachtige cactussen.

De Galapagoseilanden werden in 1535 ontdekt door Fray Tom's de Berlanga. Ze waren onbewoond. In 1835 kwam Charles Darwin naar de Galapagos met het onderzoeksschip Beagle. Samen met zijn team onderzoekers bracht hij er ongeveer 5 weken door met het bestuderen van de geologie en biologie van vier van de eilanden. De in 1959 opgerichte Charles Darwin Foundation houdt zich bezig met de instandhouding van de natuurlijke situaties van de eilanden. Sinds 1959 zijn de eilanden een nationaal park. Ook de oceaan eromheen is uitgeroepen tot zeepark. Sinds 1978 staan de eilanden op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en in 1981 werd dit met het zeereservaat uitgebreid.

De ongewone diversiteit aan flora en fauna op de Galapagos is uniek te noemen. De helderblauwe zee is het domein van walvissen, dolfijnen, haaien en mantas. Dominant zijn de land- en zeeleguanen, maar ook de zeeleeuwen en pelsrobben zijn goed vertegenwoordigd in de wateren en op de rotsen langs de kust. Zeeleeuwen komen veelvuldig in de archipel voor. De pelsrobben zijn in aantal kleiner en geven de voorkeur aan koel en diep water. Dat deze zoogdieren op de evenaar voorkomen wordt toegeschreven aan het koele water dat door de Humboldtstroom naar de Galapagoseilanden wordt gebracht.

De prijsindicatie, vermeld bij onze reizen, zijn exclusief internationale vlucht. Dit is om rekening te houden met de flexibiliteit en de individuele behoefte van de reiziger. Angeli Travel kan bij het maken van de offerte de vlucht in de prijs calculeren. Angeli Travel werkt met KLM. Op bestemmingen die niet door de KLM worden aangedaan werkt Angeli Travel samen met verschillende andere vliegmaatschappijen

Bekijk uitgebreide landinformatie

Voorbeeld reizen:


Nog geen voorbeeldreizen beschikbaar!

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl