Praktische landinformatie Galapagos Archipel (Ecuador)

Galapagoseilanden

Algemene landinformatie

Beste reisperiode: De Galapagoseilanden kunnen het gehele jaar door bezocht worden.
Tijdverschil: In de zomer is het 8 uur vroeger, in de winter 7 uur
Voltage: 110 volt
Stekker: Stekkers hebben platte pennen, verloop of wereldstekker is nodig.
Luchthaven: Isla Baltra

Bezoek aan de Galapagoseilanden

Om de Galapagos te bezoeken vliegt men vanaf (Ecuador) Guayaquil naar Baltra, alwaar meteen de entreefee voor het nationale park betaald wordt. Dit is circa US$100 p.p. De eilanden worden uitsluitend per boot aangedaan, waarbij op de boot wordt overnacht en gegeten. De eilanden kunnen uitsluitend bezocht worden met een gids.

Klimaat

De Galapagoseilanden hebben een heet en droog klimaat. Het karakter van de eilanden wordt vooral bepaald door de van Antarctica afkomstige koude Humboltstroom.

De Galapagoseilanden kennen twee verschillende seizoenen; van januari t/m april is het warm. Dan zijn er stortregens en de temperatuur ligt rond de 26° celsius. Van mei t/m december is het koeler, het regent nauwelijks en de gemiddelde temperatuur is dan 23° celcius. Eens in de zes a zeven jaar hebben de Galapagoseilanden te maken met El Niño, een waarbij een verhoogde kans op neerslag is.

Talen

De officiële taal op de Galapagoseilanden is het Spaans. De indiaanse bevolking spreekt naast Spaans ook Quechua. De bemanning van de boten spreken Engels, maar verder is dit zeer beperkt.

Valuta

Tegenwoordig volstaan Amerikaanse dollars.

Veiligheid

Op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken is de actuele reisinformatie over Galapagos Archipel (Ecuador) terug te vinden.

Voorbeeld reizen:


Nog geen voorbeeldreizen beschikbaar!

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl