Zoek je persoonlijke reis:

Minimale aantal dagen: Maximum prijs p.p.: Trefwoord:

Marokko


Op minder dan vier uur vliegen van Nederland ligt Marokko. Marokko is een betoverend land met een verrassende variatie voor een vakantie. Voel de hete droogte van de Sahara, de verrassende koelte van de bergen en de aangename warmte van de mediterrane vlaktes. Zie de Arabische kunst, cultuur en nijverheid in de medina's (binnensteden) en de souks (markten). Ontdek het blauw van de Atlantische Oceaan, het roze van de koningsstad Marrakech, het geel van de woestijn en het sneeuwwit van de toppen van de Atlasgebergte. Kortom, ervaar het kleurrijke leven in Marokko, de mystiek, de rituelen, de drukte in de steden, maar ook de absolute rust en vredigheid in de natuur.

Het land heeft een lange kustlijn van wel enkele duizenden kilometers dankzij de ligging aan zowel de Middellandse Zee als aan de Atlantische Oceaan. Marokko beschikt over veel cultuurgoed zoals de historische koningssteden Fes en Meknes met hun paleizen en musea. Daarnaast kent het land een scala aan landschappen zoals prachtige zandstranden, imposante bergen, avontuurlijke woestijnen met hun oases en kashba's (ommuurde dorpjes).

Het toerisme concentreert zich momenteel in de zomer in Agadir, in de lente in Marrakech en in de winter in Ifrane. Weinig mensen weten dat je in Marokko ook goed 's winters terecht kunt, want in het Atlasgebergte ligt dan volop sneeuw voor de wintersport. Er zijn voldoende skiliften en prima hotels. Over het algemeen zijn deze hotels wat minder luxueus, maar daarentegen wel weer prijsgunstiger dan in de bekende Europese wintersportgebieden.

Nieuwe vormen van toerisme zijn nu in opkomst, zoals kuur- en ecotoerisme, alsook op het gebied van de golf- en de bergsport. Al met al heeft Marokko veel te bieden, een totaal andere wereld dan thuis en dat op nog geen vier uur vliegen van Nederland.

Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl