Zoek je persoonlijke reis:

Minimale aantal dagen: Maximum prijs p.p.: Trefwoord:

Egypte


"Veertig eeuwen kijken trots op u neer", riep Napoleon bij de Piramides, nadat zijn soldaten de Turkse Mamelukken hadden verslagen (25 juli 1789). Veertig eeuwen en meer nog want al rond 3000 AD bouwde Cheops zijn Grote Piramide, een van de zeven wereldwonderen en de enige van de zeven die de tand des tijds heeft doorstaan. In twintig jaar bouwden 20.000 arbeiders in ploegendienst deze piramide. Hoe zij dat architectonisch, logistiek en administratief voor elkaar kregen, is een groot raadsel, zeg maar gerust een wereldwonder.

Wie naar Egypte reist, kan relaxen in een hedendaags oord aan de Rode Zee, op een kameel door de woestijnen trekken, dwalen door de soeks, maar toch het meest spectaculaire aan Egypte is een cultuur-historische reis terug in de tijd, heel ver terug in de tijd.

Immers ver voor onze jaartelling bouwden de Egyptenaren de Piramides, de mysterieuze Sfinx, de Koningsgraven, zoals die van Ramses II en Toetanchamon, de vele tempels aan de oevers van de Nijl, zoals Karnak bij Luxor met haar adembenemend hoge zuilen of het tempelcomplex van Abu Simbel (zie foto boven).
Ver voor onze jaartelling hadden de Egyptenaren een boeiend religieus leven met hun goden en godinnen, hun feesten en rituelen.
En ver voor onze jaartelling hadden de Egyptenaren een modern maatschappelijk bestaan waarin ook een vrouw het ver kon schoppen, zelfs tot Farao. Een bezoek aan het paleis van een van deze dames, koningin Hatsjepsoet, ongeveer anderhalf uur per ezel of juist een ezelin vanuit Luxor, is zeer de moeite waarde.

"Geheimzinnig en oud is Egyptisch goud", zei zomaar een eerstejaars studente Egyptologie. Best wel een uitspraak met een diepere betekenis. Al met al wenst Angeli Travel dat een verblijf in Egypte een gouden tijd zal zijn.

Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl