Argentinië


Argentinië is een groot land wat nog niet wordt overspoeld door toeristen. Het land biedt voor ieder type reiziger de mogelijkheid om de reis helemaal naar eigen wens uit te voeren, sportief, natuur, cultuur of zeer luxe zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden.
Argentinië ligt aan de Atlantische Oceaan en grenst in het oosten aan Chili, in het noorden heeft Argentinië grenzen met Uruguay, Brazilië, Paraguay en Bolivia.

Argentinië heeft veel te bieden
- Bruisende steden
- Levendige cultuur
- Spaanse koloniale architectuur
- Indrukwekkende rotsformaties
- Uitgestrekte pampa's
- Tropische regenwouden
- Walvissen, pinguins en orka's
- Prachtige skipistes
- Uitstekende wandelpaden
- Goede restaurants en hotels
- Wegen in goede conditie
- Indrukwekkende gletsjers
- Mooie boottochten
- Meerdaagse cruises

De meest bezochte plaatsen en bezienswaardigheden zijn:
de hoofdstad Buenos Aires, Iguazu watervallen, het merendistrict, Patagonie en de meest zuidelijke plaats Ushuaia

Argentinië is veilig
Argentinië is een veilige bestemming. De steden zijn overzichtelijk en de bewegwijzering is helder en duidelijk. Natuurlijk blijft het wel van belang, net als in alle andere steden ter wereld, goed op uw waardevolle spullen te letten.

Argentinië heeft een uitstekend wegennetwerk
De kwaliteit van de meeste wegen in Argentinië is vergelijkbaar met Nederland en worden goed onderhouden. Dit maakt Argentinië erg geschikt om delen ervan met een eigen huurwagen te bezoeken.

Argentinië is gewend aan buitenlanders
Al eeuwenlang vestigen Europese immigranten zich in Argentinië, met name veel Duitsers en Italianen hebben in Argentinië een nieuwe thuisland gevonden. Hierdoor zijn de Argentijnen goed bekend met de Westerse standaarden.

Argentinië heeft een ruime keus aan accommodatie

Naast buitenlanders gaan ook Argentijnen graag in Argentinië op vakantie, hierdoor beschikt Argentinië over een ruime keus aan hotels in diverse prijsklassen, grootte en servicegraad.

Argentinië is niet goedkoop
Prijzen stijgen en ieder jaar wordt het door inflaties duurder in Argentinië. Accommodaties en vluchten zijn redelijk prijzig in vergelijking met andere Latijns-Amerikaanse landen.
Gelukkig zijn maaltijden en wijnen nog steeds voordelig in vergelijking met Nederland.

Argentijnen zijn erg vriendelijk en enorm behulpzaam
De Argentijnen zijn vriendelijke mensen en hoewel de lang niet iedereen de Engelse taal machtig is, doen zij moeite om u te begrijpen en waar mogelijk verder te helpen.

Tenslotte
Argentinië heeft geen last van extreme weersinvloeden zoals orkanen, hoewel er in de Argentijnse winter in de Andes behoorlijk wat sneeuw kan vallen waardoor wegen in de Andes moeilijk of niet begaanbaar zijn. Argentinië is na jaren van dictatuur en corruptie inmiddels een politiek stabiel land. Na de economische crisis van 2002 is inmiddels de Peso ook weer stabiel en bouwt Argentinië aan een gezonde economie.


Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl