Costa Rica


Exotisch en bij uitstek geschikt voor de natuurliefhebber en avontuurlijke eco toerist.
Costa Rica is een groen paradijs met prachtige natuur en gelegen in het hart van Centraal Amerika. Het landschap van Costa Rica is zeer divers. Vulkanen, bergen met prachtige valleien, exotische palmstranden, regenwouden, moerassen, maar ook groene laaglanden. Meer dan 30% van het land is beschermd natuurgebied en heeft 35 nationale parken. De natuurparken Amista, Guanacaste en de Cocos eilanden staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tevens zijn het Manuel Antonio Nationaal Park, Monteverde en Parque Nationaal Volcan Arenal bijzonder om te bezoeken.

Costa Rica ligt tussen de Caribische Golf en de Stille Oceaan. Het vormt de verbinding tussen Noord en Zuid-Amerika.

Dwars door het land ligt van de noordwest grens met Nicaragua tot aan de zuidoost grens met Panama een reeks van actieve vulkanen, die het landschap een unieke uitstraling geven.

Het land kent twee klimaatzones, het koele klimaat in het centraal gelegen hooggebergte en het tropische klimaat in de kustgebieden. Het merendeel van de bevolking woont in de centrale vallei omgeven door het hooggebergte. De kustgebieden met de regenwouden en verlaten stranden zijn te vinden aan beide zijden van de vulkanenreeks en waarborgen de pracht van de indrukwekkende flora en fauna van Costa Rica.

Costa Rica heeft een grote variëteit aan activiteiten variërend van wandeltochten door het nevelwoud van Monteverde, door groene regenwouden of over witte tropische stranden in Manuel Antonio maar ook trektochten naar de Arenal vulkaan, boottochten over tropische rivieren en snorkelen of duiken bij beschermde koraalriffen met rijk gekleurde vissen.

In Costa Rica leven nog verschillende exotische dieren zoals gordeldieren, miereneters, vliegende honden, verschillende soorten apen, jaguars, tapirs, kaaimannen, schildpadden, vele soorten kikkers maar ook prachtige vlinders. Voor de vogelliefhebbers is het land een paradijs zo komen er o.a. fregatvogels, ooievaars, haviken, bontgekleurde papagaaien en kolibries voor.


Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl