Nicaragua


Dit Spaanstalige land ligt midden in Centraal Amerika. Het grenst in het noorden aan Honduras, in het zuiden aan Costa Rica en ligt tussen de Stille Oceaan en de Caribische zee in.

Nicaragua kent verschillende geografische zones. Aan de westkant liggen weliswaar redelijk veel vulkanen, maar het echt bergachtige gebied in Nicaragua is in het Noorden, rond Estele en Matagalpa. Het oostelijke gebied is tropisch en word grotendeels ingenomen door regenwoud.

Wat is er te zien?

- Verschillende wildreservaten en natuurreservaten
- Vele vulkanen, zowel actieve als inactieve, waarvan sommige zijn te beklimmen
- Warmwaterbronnen en kratermeren
- Prachtige koloniale steden, zoals Granada en Leon
- De grootste kathedraal van Midden-Amerika
- Het grootste zoetwatermeer van Midden-Amerika: Lago de Nicaragua
- De nog vrijwel onontdekte regenwouden in het oosten van land
- Een geweldig gastvrije bevolking

En nog veel meer.

Klimaat
Nicaragua kent een warm en enigszins vochtig klimaat en wordt beinvloed door hoogteverschillen en seizoenen. Het noorden en midden van Nicaragua zijn wat frisser dan de hete laaglanden aan de kust van de Stille Oceaan. In deze twee geografische gebieden is er een duidelijk onderscheid tussen het natte en het droge seizoen. Het regenseizoen duurt van mei tot november; het kan dan soms erg hard regenen, alhoewel dat voornamelijk korte, harde buien in de namiddag betreft. Deze regenval maakt het landschap groen en de lucht fris. In januari, tijdens het droge seizoen, is de natuur iets minder weelderig. Gedurende de meest droge maanden van het jaar (maart en april), kan de wind wolken met stof op doen waaien. Toch is er het hele jaar door een aangename temperatuur.

Bevolking
Van de 5.8 miljoen inwoners die hier leven, is 90% rooms-katholiek. Ondanks dat ze veel ellende hebben meegemaakt (koloniale onderdrukking, orkanen, aardbevingen, corrupte presidenten) blijven ze goedlachs en vriendelijk. De meeste inwoners leven in de laaglanden aan de kust van de Stille Oceaan. In het oosten van het land zijn nog enkele indianengroepen en Caraeben (gevluchte slaven uit voornamelijk Jamaica) te vinden. Zij gebruiken vaak ook hun eigen taal.

Eten
In de restaurants van Nicaragua komt er weinig buitenlands voedsel voor. Over het algemeen bestaat het eten uit de meest gebruikelijke ingredienten van Midden Amerika, rijst, bonen en vlees. Aan de kust vindt men veel visgerechten en ook zijn er veel straatkraampjes die lokale lekkernijen verkopen. Water uit de kraan is niet drinkbaar en er wordt geadviseerd om flessen mineraal water te kopen.

Fauna
Het beschermde regenwoud in het wat moeilijk bereikbare oosten van het land bevat een overvloed aan diersoorten, maar ook dichterbij de bewoonde wereld zijn er natuurreservaten met een uitzonderlijke rijkdom aan flora & fauna. In Nicaragua leven onder andere panterkatten, wrattenzwijnen, poema's, jaguars, luiaards en slingerapen. Ook vele vogelsoorten bivakkeren in Nicaragua, zoals de kolibrie, de guardabarranco (nationale vogel), de rode specht en de quetzal. De quetzal is overigens de heilige vogel van de Maya's.Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl