Bolivia


Waarom Bolivia ?

Bolivia in tegenstelling tot b.v. Peru en Ecuador nog niet echt ontdekt wat het een schitterende bestemming maakt voor mensen die op zoek zijn naar een authentieke reiservaring. Bolivia is niet alleen het meest geisoleerde land van Zuid Amerika maar ook het hoogst gelegen land waarvan meer dan 15 % van de oppervlakte een beschermd gebied is. Ondanks dat Bolivia geen kust heeft is de diversiteit aan landschappen en ecosystemen enorm. waaronder Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld.

In Bolivia zijn meer dan 30 etnische groepen te vinden (o.a. Quechua, Aymara, Guarani, Ayoreo etc) naast de Afro Bolivianen, Mestiezen, Mennonieten, Japanners en andere minderheden.

Een combinatie van folklore, ruige landschappen, diverse bevolkingen, nationale parken, Amazone gebied, bergtoppen, schitterende natuur, historische steden en de authenticiteit en rust die in dit land te vinden is maken het een zeer interessante bestemming.

Bolivia heeft veel te bieden:
- Salar de Uyuni, de grootste zouvlakte ter wereld
- Koloniale steden zoals Sucre (de Witte stad : schitterend Spaans koloniaal)
- Oude culturen en beschavingen
- Amazone regenwouden
- Bijzondere flora en fauna
- Het hoogst bevaarbare meer ter wereld (grens Peru / Bolivia)
- Het immense Andesgebergte
- Prachtige wandeltochten
- Onontdekte gebieden
- Vriendelijke een zeer fotogenieke bevolking

Bolivia staat nog redelijk aan het begin van het toerisme. Hierdoor zijn de toeristische faciliteiten niet altijd even goed ontwikkeld. In de meeste hotels en restaurants kunt u met Engels terecht maar dit is nog lang niet overal het geval.
De lokale mensen zijn nog niet heel erg aan toeristen gewend en wanneer u het netjes vraagt, wel bij voorkeur in het Spaans, zijn de meesten graag bereid voor uw foto te poseren. (al dan niet tegen betaling)Bekijk uitgebreide landinformatie

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl