Praktische landinformatie Chili

Chili

Algemene landinformatie

Hoofdstad: Santiago
Beste reisperiode: De ideale reistijd voor Chili is van november tot en met april. Tijdens onze zomermaanden is het in Chili winter. Reizen in het midden- en zuiden van Chili kan in juli en augustus door extreme sneeuwval moeilijk zijn. Voor een bezoek aan midden en zuiden van Chili is de beste tijd vanaf november t/m april. Het noorden van Chili heeft een woestijnklimaat en gehele jaar door te bereizen maar het beste in het voor en najaar omdat het dan niet extreem heet is. Paaseiland is subtropisch dus regen hoort het hele jaar bij het landschap. Op de hoogvlakte van Chili, Altiplano, regent het veel vanaf december t/m februari en wegen kunnen vaak in deze periode onbegaanbaar worden.
Talen: De officiele taal is het Spaans. Andere talen zijn het Mapudungun, Huilliche, Aymara, Quechua, Rapa Nui, Yimana en het Kawisqar. Engels wordt alleen in de toeristencentra en betere hotels gesproken.
Zeden, gewoontes en religie: Katholiek (70%)
Tijdverschil: In de winter 5 uur en in de zomer 6 uur
Telefooncode: +56
Alarmnummers: +119
Voltage: 220 volt
Stekker: met 2 pinnen
Munteenheid: Munteenheid is de Chileense Peso
Luchthaven: Santiago de Chile Airport

Geografie

Chili grenst aan Peru, Bolivia en Argentinië. Het ligt ingeklemd tussen de Grote Oceaan en de Andes. De Juan Fernandez-archipel, Desventuradaseilanden en Paaseiland behoren ook bij Chili.

Klimaat

Vanwege de bijzondere vorm van Chili kent het land zeer uiteenlopende klimaten.
Het noorden: zeer droog woestijn klimaat, de Atacama woestijn is de droogste ter wereld. Door de hoogte op de Altiplano (hoogvlakte) kan de temperatuur flink verschillen tussen dag en nacht.
Het midden: het meest vruchtbare en groene deel van Chili bevindt zicht in het midden van het land. De centrale vallei met de wijnvelden en Santiago bieden de beste reisomstandigheden in de lente en de herfst. De wintermaanden, tijdens onze zomer, kunnen fris en wat natter zijn.
Het zuiden: bijzonder koud in de winter, onze zomermaanden, en vrijwel onbereikbaar. Reizen in dit deel van het land worden pas aangeraden van oktober t/m februari.

Talen

Spaans

Gezondheid

Voor Chili zijn geen vaccinaties verplicht maar enkele zoals DTP en Hepatitus A worden aanbevolen. Gele koorts is wel verplicht wanneer men binnen 6 dagen na een bezoek aan een gele koorts bestemming Paaseiland bezoekt. Informeer op tijd naar vaccinaties bij huisarts of KLM Travel Clinic. Kijk voor meer informatie op www.klmtravelclinic.nl.

Het kraanwater in Chili is drinkbaar. Maar aangeraden wordt om drinkwater in flessen te kopen.

Iedere deelnemer aan de reis dient in goede gezondheid te zijn. Medische faciliteiten zijn niet altijd direct aanwezig in de bezochte gebieden. In de grote steden zijn goede ziekenhuizen en apotheken in Chili. Er kan een medicijnentasje meegenomen worden met medicijnen tegen diaree, paracetamol tegen hoofdpijn en verdere persoonlijke medicijnen op recept naar eigen keuze en behoeften.

Reisdocumenten

Paspoort
Het paspoort moet tenminste nog 6 maanden geldig na het verblijf in Chili.

Visum

Een visum is niet nodig tenzij het verblijf langer is dan 90 dagen.

Veiligheid

Op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken is de actuele reisinformatie over Chili terug te vinden.

Santiago en de andere grote steden zijn relatief veilig, belangrijk is wel om voldoende veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Dit geldt ook voor de rest van het land. Het blijft altijd belangrijk om verstandig met waardevolle voorwerpen, zoals fotocamera en mobiele telefoons om te gaan.

Bevolkingsgroepen

De Chileense bevolking is, behoudens afstammelingen van de oorspronkelijke indiaanse bevolking, Europees van samenstelling. Ze bestaat uit afstammelingen van de Spaanse koloniale bevolking en uit nazaten van Italiaanse, Duitse, Britse, Joegoslavische en andere Europese immigranten, die vooral in de 19e eeuw naar Chili zijn gekomen.

Eten en drinken

De Chileense keuken is beinvloedt door Spaanse, Franse en Indiaanse gerechten. Echt typische Chileense gerechten zijn er niet. Wel zijn er lokale specialiteiten in iedere streek, zoals Humitas, gestoomde mais in maisbladeren gewikkeld en Pastel de Choclo, een maispasteitje gevuld met vlees.
De wijnen uit Chili worden gerekend tot de beste in de wereld. Met name de Cabernet Sauvignon, Chardonney en rieslingwijnen hebben wereldfaam.

Chili links

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl