Praktische landinformatie Colombia

Colombia

Algemene landinformatie

Hoofdstad: Bogota
Beste reisperiode: december t/m februari, juli en augustus
Afstand vanaf Nederland: 8.858 km.
Reistijd: Vliegduur: circa 11 uur en 15 minuten
Talen: Spaans. Daarnaast komen er nog ongeveer 60 verschillende lokale talen voor
Zeden, gewoontes en religie: Een overgrote meerderheid in Colombia is rooms-katholiek
Tijdverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Colombia 7 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het in Colombia 6 uur vroeger.
Telefooncode: + 57
Alarmnummers: Het algemene alarmnummer in Colombia is: 123 of 112
Voltage: 110
Stekker: In Colombia heeft u een wereld stekker nodig
Munteenheid: Colombiaanse peso (COP)

Geografie

De totale oppervlakte van Colombia bedraagt 1.138.910 vierkante kilometer. Colombia is daarmee ongeveer achtentwintig keer zo groot als Nederland. Colombia grenst aan de volgende landen: Brazilië, Ecuador, Panama, Peru en Venezuela. De kust van Colombia grenst aan de Stille Oceaan en de Caribische Zee.

Klimaat

Colombia ligt vrijwel op de evenaar maar door de grote hoogteverschillen komen er vier verschillende klimaatzones voor.
De seizoenen worden in Colombia eerder gekarakteriseerd door regenval dan door temperatuurwisselingen. In de lage gebieden aan de Caraibische kust (het noorden) is er een droog seizoen van december tot maart, de rest van het jaar is het regenachtig. In het zuiden wordt het regenseizoen onderbroken door een periode van minder regen in juni en juli, en aan de Pacifische kust komt een droog seizoen bijna niet voor. Het schiereiland van La Guajira aan de Caraibische Zee, dat in de regenschaduw van de Sierra Nevada de Santa Marta ligt, heeft juist een steppeklimaat en hetzelfde geldt voor de kleine Tatacoa-woestijn in het Andes-gebergte.Colombia heeft een tropisch regenklimaat met in het oosten een savanneklimaat.

Gezondheid

Voor een bezoek aan Colombia is het aan te raden meerdere vaccinaties te halen
In Colombia (m.u.v. Bogota, Cartagena, Manizales, Pasto en San Andra's eiland) komt malaria voor.Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken.

Reisdocumenten

U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Colombia.

Feestdagen

De meeste toeristen komen naar Colombia tijdens de beroemde festivals (zoals de Feria de Cali, het Carnaval van Barranquilla, het Festival de Teatro Iberoamericano en de Feria de las Flores in Medellin). Veel mensen komen ook tijdens de Kerstperiode en de festiviteiten rond de Onafhankelijkheidsviering van Colombia. De meeste toeristen komen naar Colombia tijdens de beroemde festivals (zoals de Feria de Cali, het Carnaval van Barranquilla, het Festival de Teatro Iberoamericano en de Feria de las Flores in Medellin). Veel mensen komen ook tijdens de Kerstperiode en de festiviteiten rond de Onafhankelijkheidsviering van Colombia. Hoewel Colombia geplaagd wordt door reiswaarschuwingen vanwege FARC en andere guerrilla groepen, trekt het gedurende de laatste jaren toch steeds meer toeristen.

Veiligheid

Op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken is de actuele reisinformatie over Colombia terug te vinden.

Hoewel Colombia geplaagd wordt door reiswaarschuwingen vanwege FARC en andere guerrilla groepen, trekt het gedurende de laatste jaren toch steeds meer toeristen.

U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

Flora en Fauna

� Parque Nacional del Cafe - Montenegro, Quinduo
� Parque Nacional Los Nevados - nabij Manizales
� Botanische tuin van Bogota
� Parque Nacional Natural Tayrona - nabij Santa Marta
en Taganga
� Tatacoawoestijn
� Parque Nacional Chicamocha - Santander
� De eilanden Gorgona en Malpelo

Er komen in Colombia de volgende dieren voor:
jaguars, poema's, tapirs, gordeldieren, herten, slangen en meerdere soorten apen zoals het zeldzame aapje Callicebus caquetensis. Maar ook verschillende vogels zoals condors, gieren, toekans, papegaaien, kaketoes, ooievaars en kraanvogels.

Colombia links

   Zijtak 15, 1251 RR Laren - Tel: 035 - 53 17 499 - E-mail: info@angelitravel.nl